Ha elkezdek mágneshorgàszni, akkor a kifogott hulladékot leadhatom a MÉH telepen?
Figyelt kérdés
Nem tudtam jobb kategóriát találni a kérdésnek, elvégre szerintem ez is sport. Simán horgàszok is, és a mágneshorgàszat jó kiegészítés lenne, ha mondjuk elmegyek egy kicsit kiruccani valahova, ahová mondjuk nem tudok rendes horgászfelszerelést vinni. Ràadàsul így a vizeket is segítenék minimàlisan tisztítani, mert számomra fontos a környezetvédelem. Ezért a kérdésem: Amit fogok hulladékot, azt leadhatom a MÉH telepen? Esetleg pénzt is kapnék érte?2020. jún. 7. 14:59
1/6 anonim válasza:
Elvileg igen,de szerintem ocskavasat nem vesznekát MÉH telepen.
Amiket jó esélyel kihorgászol az mondjuk ékszer,katonai holmi,kidobott szemét.
2/6 anonim válasza:
Azért akkora illúziókba ne bonyolódj, a vashulladék kilójáért néhány tucat Ft-t kapnál.
3/6 A kérdező kommentje:
Nem, nem is a pénz miatt csinálnám. :) De szerintem a legjobb megoldás az az, ha kijelölt adom le, tehát MÉH telepen.
2020. jún. 7. 18:04
4/6 anonim válasza:
Mágnes horgászni nem éri meg, csak, ha önkéntes víztisztításba tolod. Alapból bármi értékeset találnál arra lecsap az állambácsi. Ugyanez van a fémdetektorosoknál is, bármi értékeset találsz, azt egyből kijelenti az állam, hogy muzeális darab és ingyen át kell adnod.
Mágnes horgászatnál meg tényleg csak szemetet találnál a vizekbe, konzervdoboz, összetört etetőkosár, horgok, stb. Azokból meg annyit kellene összegyűjtened, hogy kapj is valamit, ami már jó pár zsáknyi lenne.
5/6 A kérdező kommentje:
A fémdetektorozàs szigorúan tilos Magyarországon, a mágneshorgàszat viszont engedélyezett, meg egyébként sem ellenőrzi azt senki, hogy Te mit fogtál ki, bár valami értékes kifogàsàra az esély igen kicsi, szóval nem is érdemes csak ilyenek miatt belekezdeni. Amit biztos lehet találni: Biciklidarabok, kések, szögek, csavarok, pengék, fémdobozok, és egyéb szemét. De, mint írtam szeretem a természetet, és ezzel is tisztítanàm a tavainkat legalább, aztán ha összegyűlt némi hulladék, akkor leadnàm a kijelölt telepen.
2020. jún. 7. 23:13
6/6 anonim válasza:
Fémdetektorozás se tilos. Engedélyek kellenek hozzá, de nem tilos. Mágneshorgászokra is rá akarnak már menni, így az is kérdéses meddig lesz szabadon használható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!