Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Mi a véleményetek a Turán-jits...

Mi a véleményetek a Turán-jitsuról?

Figyelt kérdés
2020. máj. 2. 19:08
 1/9 anonim ***** válasza:
80%
A cinjitsu oda-vissza alázza.
2020. máj. 7. 19:50
 2/9 anonim válasza:
Szia! Szerintem nagyon jó önvédelmi rendszer. Persze nem mindegy ki tanítja. Én személyesen járok Soke Cseh Istvánhoz. Ő az alapítója azt hiszem 10.Danos, de nem is ez a lényeg, hanem olyan részletességgel elmagyarázza, hogy mit miért, és megmutatja, ő miért így vagy úgy csinálja. Nekem nagyon tetszik és ajánlom mindenkinek bátran. Nem beszélve arról, hogy szuper a csapat is.
2020. okt. 20. 12:03
 3/9 sensei165 válasza:
Helló! En nem tudom ki az első hozzászóló, és azt sem mi az a cin jitsu, de az biztos, hogy aki valóban harcművész az nem aláz senkit! Legfeljebb nem ért egyet bizonyos dolgokban, vagy nem alkot véleményt. A Turán Jitsu alapító mesterét viszont van szerencsém személyesen is ismerni és nyugodtan mondhatom 18 év harcművészetben eltöltött idő után, hogy nagyon jó amit csinál! Akinek bejön ez a fajta, tényleg nagyon sokrétű önvédelem tanulása annak bátran ajánlom. Nagyon sok a technikája, nincsenek túl spirázva,szerintem könnyen tanulható. Bár a teljes repertoárt nyilván nem ismerem, az biztos, hogy elég egyedi mozdulatai is vannak, de véleményem szerint hatásos. És a lényeg ez! Úgyhogy ha Turán Jitsuzni szeretnél, hát hajrá! Nyugodtan vágj bele 🙂
2020. okt. 20. 12:24
 4/9 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Érdeklődtem csupán, nem áll szándékomban Turán jitsuzni... Csak kíváncsi lettem, hogy egy szinte 100%-ban japán ju jitsu-ra épülő új stílus miben más, miben egyedi... Milyen más technikái vannak, mint a tradicionális vagy modern ju jitsu stílusoknak, illetve a stílusalapítóra rákeresve több helyen állítják, hogy ilyen meg olyan jitsu stílusokban lett danos, illetve versenyszerűen MMA-zott, illetve thai boxolt is. ("Több magyar bajnoki címet is szerzett") Azonban, ezekről én semmilyen információt nem találtam, sem az eredményeiről, sem a bajnoki címeiről. Illetve, ennyire fiatalon hogyan lett 6. danos "Soke"... Mely stílusokból, mely szervezeteknél rendelkezik pontosan dan fokozatokkal?

Köszönöm a válaszokat, elsősorban a mesternél edző jitsukáktól🙂

2020. okt. 21. 22:10
 5/9 anonim válasza:

Szia! Érdekes állításaid vannak, és főleg az, hogy úgy akarod megismerni a Turán Jitsu harcművészetét, hogy járni sem akarsz rá. De akkor miért is érdekel!? Ráadásul rosszul is tájekozódsz, mert igenis sok versenyen részt vett egesz europában. Ennek azért elég sok helyen nyoma van, de a facebook-on is ott van egy csomó versenyen tele éremmel stb. Illetve ő stílusalapító a Japán vezető világszervezet elnöke O Sensei Alexey Kunin által elismert és bejegyzett nagymester. Eleg rossz nyomozó vagy :) mert ha valoban érdekel akkor ott van a www.turanjitsu.hu oldalon minden. Róla, a stílusról, és arról is, hogy ő nagyon sokmindent kipróbált, de inkább a "szabalyok nélküli" önvédelem ami tetszett neki....stb.

Viszont, ha nem edzésre szeretnél járni, és mivel nem ismered gondolom nem is a rajongója vagy:)!? Akkor miért erdekesek ezek a dolgok számodra?

(A masodik vaszaloló)

2020. okt. 21. 23:01
 6/9 anonim válasza:

És folytatva a kerdéseidre a valasz amit tudok róla!

Átdolgozott technikak vannak nem kevés energetikával fűszerezve. Van sok saját általa kifejlesztett technikai mozdulat sor, és mivel nem teljes egészében ju jitsu, sőt inkább nem. Így csak minimális köze van az egyéb dojókban tanulható tradicionális ju jitsuhoz. De ezt nehéz leírni, tapasztalni kell.

A masik több jitsu iranyzatot csinált egyszerre is. A mai napig het 5-6 edzese van és jelenleg is jár edzeni "tanulni" egy dojóba egy masik szegmenst. Folyamatosan edz és fejleszti magát,ez amit en tudok róla. Meg talán nihon tai jitsu, nihon ju jitsu, kobudo hambo jitsu..stb amiket tudom, hogy csinál.

A Dan diplomakat biztos, hogy japanból kapta ugyanis a sajat stilus bemutatásáért, kifejleszéséért az AJJIF Global-tól "lógnak diplomai a falon, illetve egy Nemzetközi Mester Instruktoria is van. Egyébként nekem azért nem meglepő mert tudom, hogy 6 éves kora óta ezt csinálja es ugy ért a jitsuhoz mint kb. a total car műsorvezetője az autókhoz.

(Bocs a helyesírási hibákért, telóról elég rossz, utólag meg nem tudom javítani)

2020. okt. 21. 23:16
 7/9 Palika42 válasza:

Üdv mindenkinek! Bár a kérdező kommentben tett válasza teljesen messze áll a kérdésétől ugyanis ott már nem a Turán Jitsuról hanem annak alapítójáról kérdez, de azért valaszolok.

Én voltam egy pár edzésen a 17. Kerületben egy Turán Jitsu dojóban. Nekem tetszett a közösség és az edzés is. Bár nagyon kemény edzéseket tart szerintem a kezdőknek is. 4 éve sportolgatok aktívan thai box, kempo, box mindig megyek valami edzésre ugyhogy van viszonyítási alapom, bár egyiket sem mondom sajátomnak. De itt én abban a másfél órában legalább két liter vizet kiizzadtam bar lehet, h pont ilyen edzéseket kaptam el.

Az István Senseiről nem sokat tudok, de amit láttam, hogy nagyon emberséges és odafigyel a tanítványokra. Az meg, hogy milyen bajnoki címeket szerzett nem tudom. Ami biztos , hogy volt ott még két kempoból ismert srác is ott az egyik vb. Második helyezet a másik junior világbajnok volt 5 éve, de egyik sem tudott megmozdulni a kezei között. Hozzá teszem, én sem. Úgyhogy nem tudom mit nyert, meg mit nem. De a személyes tapasztalatom az, hogy szerintem azt nyerne meg amit akar. Komoly srácok voltak ott edzésen még valami angol mma-s gyerek is de hidd el mindenki tudott tanulni.

Úgyhogy a kérdésedre a válasz, hogy mindenkinek ajánlom a t.jitsut.

Annyit meg tudok, hogy a Danokat az AJJIF- től kapta tehat nem magyar szervezet tagja és Turán Jitsu stílusban. Mivel ez valamiért külön stílus. És azt hiszem nem is ju jitsu csak jitsu, de ebben nem vagyok képben...

2020. okt. 22. 11:48
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat, így már érthető minden! :))
2020. okt. 22. 17:21
 9/9 anonim válasza:
Voltam nemrég egy szeminariumon, amit az Turan Jitsu alapítója tartott. Nekem nagyon tetszett sok erdekes dolgot mutatott olyan technikákról amit azt hittem ismerek. De bebizonyította, hogy megsem. Teljesen más értelmezésben jitsu-zik mint pl. Kelemen mester. Nem azt mondom, hogy jobb vagy rosszabb, de más.
2020. nov. 19. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!