A karatésok miért "nyávognak"?
Bruce Lee mióta karatézott?
Van a karatéban is harci kiáltás, de ezt nem az általad leírt nyávogás. De szerintem Bruce Lee is csak a film kedvéért csinálta.
Nézz meg néhány videót, amelyiken Fekete László kőgolyókat pakol... ő is "nyávog", amikor préseli ki a levegőt a tüdejéből.
Annyi a titok nyitja, terhelés alatt nem lehet lazán lélegezni.
Bruce Lee két okból csinálta:
1. Azért, hogy idegesítse az ellenfeleit. Nem, nem csak a filmek kedvéért kezdte el, előtte is tolta már.
2. Amiatt, hogyha egy ilyen közben támadják meg és hasra menne a támadás gyorsabban ki tudja fújni a levegőt magából, ezáltal védve magát. Nem tudom pontosan melyik harcművészethez tartozik, én Shaolinokkal kapcsolatban láttam TVben ezt, hogy ahogy fújják ki a férfiak, a rekesz izom a lefele mozdul és az is valamennyit fel fog. Ezzel a technika segítségével bírják ki azt is mikor fát törnek el a hasukon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!