Melyik küzdősportot válasszam?
Budapesten leszek egyetemista.Már régota el akarok kezdeni egy harcművészetet,de vidéken nem nagyon volt ilyen.Az egyetemen vannak sport szakosztályok.Judo,boksz és ju jitsu.
Viszont nekem leginkább a sambo tetszik,már régóta szemezgetek vele.És BP-n van egyedül sambo edzés az országban.Nem tudom mennyibe kerül,de az egyetemi sportszakosztály olcsó és helyben is van.Van annyival jobb a szambó,hogy érdemesebb lenne oda menni úgy,hogy tudnèk helyben judozni vagy bokszolni is?
Illetve akkor a 4 közül melyiket érdemes választani?Sambo,judo,boksz,ju jitsu
Az nem tetszik.Miben jobb ez pl a kickboxnál?
A sambo komplex,van bent testharc és állóharc egyaránt.
Nekem az összes közül a sambo tűnik a legkeményebbnek
Nem mindegy.Elismerem,hogy jó a savate,csak nekem nem szimpatikus annyira.Akkor már a kickbox jobban tetszene.
Olyat akarok ami jó meg hatékony
"Ami jó meg hatékony"
A hatékonyságot nem csak a stílus határozza meg, hanem az, hogyan oktatják. Sambo jó testharcban, de véleményem szerint gyengébb kéz és lábtechnikában. Abban meg a Savate a jobb.
Ilyen nincs, hogy mindegyikben ez vagy az dominál. Mikor hogy. Meg milyen bunyóban? Utcaiban? Ketrecharcban? Nem mind1.
Ha meg testharc, akkor könnyen le is kerülhetsz a földre, ahol egy BJJ-s elver bármikor.
Az állóharc épp olyan fontos.
A kűzdősport és a harcművészet fedheti egymást, de nem ugyanaz.
A mestert keresd, akit tudsz tisztelni, aki jellemes.Különben nem fogsz mindent elfogadni amit mondd neked és akkor megette a fene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!