Gyenge fizikum esetén hasprésnél ez normális?
A helyzet az, hogy kb. 10 éve sportoltam utoljára akármit, még gimiben, szóval a fizikumom az a bányászbéka alsó fertálya alatt van valahol. 105 kilóról fogytam le gyorsan kb. 75 kilóra (+/-3 kg) két éve, csak diétával.
A lényeg, hogy most is diétázom újra, és elkezdtem néhány gyakorlatot csinálni. Semmi durva, hiszen még az alapnál is alapabb szinten vagyok, egyelőre megpróbálok némi erőnlétet összehozni ahhoz, hogy egyáltalán egy alap edzést végig tudjak csinálni.
A fentiek tekintetében mennyire normális az, hogy szabályos hasprés végzésekor úgy érzem, hogy nagyon igénybe van véve a nyakam hátsó felénél lévő izom, de annyira, hogy kb. 75 hasprés után már minden kínom van, meg kell állnom (nem teszem le a fejem, de megtartom a kezemmel), annyira fáj? Lehetséges, hogy ez a nyaki izom edzetlensége miatt van, és idővel, ha megerősödik, jobb lesz?
Igyekszem helyesen végezni a gyakorlatokat, minőség a mennyiség felett.
https://www.youtube.com/watch?v=ptBlRxG-_5g
"Minek ennyi haspres, ha azt irod, normalisan 10-et se tudnal megcsinalni."
Valamit félreolvastál, azt a felülésre írtam, nem a hasprésre. És azt sem írtam sehol, hogy csak ennyiből áll a tornám, de a kérdésem csak ehhez kapcsolódik, amire még mindig nem kaptam választ.
A kérdésem továbbra is a nyaki izomfájdalomról szól, nem a hasprés mennyiségére kértem tanácsot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!