Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Gyenge fizikum esetén hasprésn...

Laylah kérdése:

Gyenge fizikum esetén hasprésnél ez normális?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy kb. 10 éve sportoltam utoljára akármit, még gimiben, szóval a fizikumom az a bányászbéka alsó fertálya alatt van valahol. 105 kilóról fogytam le gyorsan kb. 75 kilóra (+/-3 kg) két éve, csak diétával.

A lényeg, hogy most is diétázom újra, és elkezdtem néhány gyakorlatot csinálni. Semmi durva, hiszen még az alapnál is alapabb szinten vagyok, egyelőre megpróbálok némi erőnlétet összehozni ahhoz, hogy egyáltalán egy alap edzést végig tudjak csinálni.

A fentiek tekintetében mennyire normális az, hogy szabályos hasprés végzésekor úgy érzem, hogy nagyon igénybe van véve a nyakam hátsó felénél lévő izom, de annyira, hogy kb. 75 hasprés után már minden kínom van, meg kell állnom (nem teszem le a fejem, de megtartom a kezemmel), annyira fáj? Lehetséges, hogy ez a nyaki izom edzetlensége miatt van, és idővel, ha megerősödik, jobb lesz?

Igyekszem helyesen végezni a gyakorlatokat, minőség a mennyiség felett.

https://www.youtube.com/watch?v=ptBlRxG-_5g

2019. júl. 17. 11:00
 1/7 anonim ***** válasza:
Totális hülyeség 75 hasprést csinálni, nem csoda, ha addigra elfárad a hasizmod, és már csak rángatod a fejedet. Keress inkább teljes testet edző videókat, vagy menj el csoportba edzeni.
2019. júl. 17. 13:14
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem a hasizmommal van a gond, hanem a nyakammal...
2019. júl. 17. 13:21
 3/7 A kérdező kommentje:
Videókkal az a gondom, hogy egy adott tempót diktál, amit nem biztos, hogy amellett, hogy a gyakorlat helyes kivitelezésére figyelek, tartani tudok. Mint említettem, kezdetnek inkább a minőségre megyek a mennyiséggel szemben, ha most nem rögződnek a helyes módok, akkor később már nehezebb lesz a rosszon változtatni. Ésszel szereném csinálni, nem minden áron a mennyiséget hajkurászva. Meg tudok én csinálni 100 felülést is, de az olyan is lesz. Normálisan, helyesen kivitelezve szerintem tízet sem tudnék.
2019. júl. 17. 13:25
 4/7 anonim ***** válasza:
Az elsőnek igaza van. Minek ennyi haspres, ha azt irod, normalisan 10-et se tudnal megcsinalni. Akkor csinald szabalyosan annyit, amennyi megy. És nem kell videokra edzeni. Te is ossze tudsz magadnak allitani egy edzestervet. Neten mindegyik izomcsoportra talalsz gyakorlatokat. Pl. combra-guggolas, kitores.Hasra-haspres, labemeles. 3-4 sorozatban, 8-15 ismetlessel kell ezeket vegezni,lassan, kontrolaltan,hogy hatekonyak legyenek es ne legyen az edzesból kardio
2019. júl. 17. 15:02
 5/7 A kérdező kommentje:

"Minek ennyi haspres, ha azt irod, normalisan 10-et se tudnal megcsinalni."

Valamit félreolvastál, azt a felülésre írtam, nem a hasprésre. És azt sem írtam sehol, hogy csak ennyiből áll a tornám, de a kérdésem csak ehhez kapcsolódik, amire még mindig nem kaptam választ.

A kérdésem továbbra is a nyaki izomfájdalomról szól, nem a hasprés mennyiségére kértem tanácsot.

2019. júl. 17. 15:52
 6/7 anonim ***** válasza:
Akkor még egyszer, lassan, tagoltan: azért fáj a nyakad, mert nem vagy képes 75 hasprést megcsinálni szabályosan. Elfárad a hasizmod, és utána már csak rángatod a fejedet. Az edzés nem arról szól, hogy végkimerülésig csinálsz egy gyakorlatot, hanem addig csinálod, ameddig képes vagy szabályosan végezni. Ha ez tíz, akkor tizet csinálsz. Következő alkalommal tizenkettőt. Satöbbi. Tisztán látszik hogy nem értesz az edzéshez, ez nem baj, de akkor meg ne akadékoskodj, ha valaki jó tanácsot ad.
2019. júl. 18. 09:36
 7/7 A kérdező kommentje:
A linkelt vidó szerint igyekszem csinálni, tehát ügyelek arra, hogy az állam sose kerüljön közel a mellkasomhoz, valamint a kezeim is a fülem mögé vannak téve, épp csak érintve azt. Őszintén, kíváncsian kérdezem, emellett a kivitelezés mellett hogy lehet rángatni a fejet, ha még a tempó is olyan, hogy inkább lassú, de becsületes? Mert azt megérteném, hogy kezek a tarkó alatt, és akkor könyökkel, lendületből húzom a fejem felfelé, de így hogyan?
2019. júl. 19. 08:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!