Hogyan is kell pontosan elindítani a lovat ügetésbe?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Tulajdonképpen magamtól is eltudom indítani a lovat ügetésbe, de annyi variációt hallottam az ügetésbe való elindításról, hogy már nem tudom melyik a helyes.
Leírom, hogy én hogy szoktam elindítani, és kérlek javítsatok ki, ha rosszul csinálom.
Először is csinálok egy félfelvételt, hogy figyeljen a ló. Jobban elkezdem a lovat hajtani lépésben, megnagyobbítom lépéseinek hosszát. Ez után (ezt olvastam) az oldalán egy kicsivel hátrébb helyezem a lábamat, és elkezdem a lábszárammal nyomni, majd határozottan bökdösni, közben pálcázok.
Az lenne legfőképpen a kérdésem, hogy melyik lábbal kell bökdösni és nyomni az oldalát? Teljesen mindegy?
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
2019. jún. 27. 12:36
1/5 A kérdező kommentje:
És azt elfelejtettem írni, hogy félfelvétel után rövidebb szárat veszek.
2019. jún. 27. 12:38
2/5 anonim válasza:
Pálcázni csak akkor kell, ha nem akar elindulni..
3/5 anonim válasza:
Én egyet szorítok és már üget is
4/5 Sssaszem válasza:
Úgy indítod el a lovat ügetésbe, hogy először kicsit rövidebb szárat veszel és mindkét lábaddal megszorítod egy kicsit erősebben, mint amikor elindítod lépésben. Mindkét csizma zár és egy pici pálca, ha nem indul el.
5/5 Sssaszem válasza:
Ügetésben vagyis, rövidítesz a száron félfelvétel megszorítod egy kicsit erősebben a lovad oldalát, és a derekaddal hajtod előre. A könnyűügetésnél, pedig minden második ütemnél kiemelkedsz a nyeregből, leülésnél meg zárod a csizmád. A tanügetésnél gyakorlatilag hajtod előre a lovad a derekaddal és közben mindkét csizmáddal hajtod előre, ha kell egy pálca segítség is jól jön. De tényleg, ha lusta a ló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!