Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A napi 50 perces sietős,...

A napi 50 perces sietős, sportcipős amolyan gyorsgyaloglás az lehet akár egy rendszeres sportolás is?

Figyelt kérdés
Nem Nordic.
2019. jún. 26. 20:33
 1/4 anonim ***** válasza:
46%

Sportolásnak nem, inkább mozgásnak nevezném, mert hamar (kb. egy hét alatt) hozzá lehet szokni, aztán már nem jelent terhelést.

Inkább egy-két hét gyaloglás után válts kocogás-gyaloglásra, aztán kocogásra, majd futásra. A futásnál már tudsz időről időre terhelést növelni akár azzal, hogy többet, vagy gyorsabban futsz, esetleg terepen.

2019. jún. 27. 17:44
 2/4 anonim ***** válasza:
54%
Kezdőként simán lehet, és az sem mindegy, mennyire vagy terhelhető, hány éves vagy, sportoltál-e valaha, van-e rajtad túlsúly és ha igen, mennyi, van-e valami sérülésed, betegséged (egy edző ismerősömnek kb. fél évet kellett kihagynia és csak rehabilitációval töltenie egy sérülés miatt)...
2019. jún. 28. 10:48
 3/4 A kérdező kommentje:
Kezdő vagyok. 44 éves nő, de 30-nak se nézek ki. :-P
2019. jún. 28. 14:29
 4/4 anonim ***** válasza:
Az mindegy, mennyinek nézel ki. Teljesen egyéni, hogy te mennyi terhelést és milyen típusú mozgást bírsz. Idén töltöm a 35-öt, egyáltalán nem számítok túlsúlyosnak, néhány hete gyanúsítottak meg, hogy simán beállhatnék az érettségizők közé a kinézetem alapján. :-D Viszont mielőtt egyáltalán futni, kocogni kezdtem, évekig csak intenzíven gyalogoltam, illetve táncoltam táncstúdióban, és még így is voltak nehézségeim a futással mint másfajta terheléssel, és még most, egy év után is kezdő futónak tartom magam, még mindig belegyalogolok az 5km-be, 2km-re is viszek magammal ivózsákot, mert nagyobb a vízigényem futásnál, pedig egy 10-20 km-es túrán kevesebb folyadékkal is elvagyok.
2019. jún. 28. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!