Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan kezdjek el futni?

Hogyan kezdjek el futni?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok, a suli óta(3 éve) nem mozgok rendszeresen. Szeretnék elkezdeni futni viszont nem tudom, hogy hogyan kezdjem el.

Mennyit fussak kezdésnek? Mennyivel és milyen időközönként növeljem majd a távot? Heti hányszor fussak?

Azt szeretném leírni, hogy nem fogyni szeretnék(164cm és 58kg vagyok) vagyis nem ez a cél csak szeretnék egészségesebben, fittebben élni(tudom, helyes táplálkozás nélkül nem sokat ér a mozgás). Viszont az egészséges életmód mellett szeretnék a narancsbőr ellen tenni legalább egy kicsit.

Ilyen alap dolgok érdekelnének és még amit ti javasolnátok pluszba.

Ti milyen appot használtok?

Ja és még egy kérdés, van valaki akinek a telefonjának a kijelző mérete 6.5-ös vagy nagyobb? Mert nem találok sehol ekkora méretű sport telefontokot. De ha erre van más opció azt is leírhatjátok(nem szivesen hagynám otthon, nem a zene miatt meg, hogy nyomkodjam de megnyugtató, hogy el tudnak érni és én is másokat ha valami lenne).

Előre is köszönöm a válaszokat!:)

2019. ápr. 9. 23:05
 1/3 A kérdező kommentje:

+ha mégis fogynék, hogy csináljam, hogy NE gyorsan fogyjak?(a bőröm miatt)

Vagy az csak akkor nyúlik meg ha nagyobb súlyvesztés van?

2019. ápr. 9. 23:11
 2/3 anonim ***** válasza:

Elsőnek kezdj el egy alap edzéstervet, pl az első 5 kilométer címűt. Fokozatosan kell növelni a terhelést itt is.

Aztán, ha belejöttél, akkor lehet appot kezdeni használni, van sokféle, Sports tracker, Runtastic, stb. Ha játszani is akarsz, akkor Zombies Run. Én ezzel futok, nagyon jó :)

Tokot nézhetsz testre csatolhatót is, kis övtáskát, ami nem lötyög.

2019. ápr. 10. 08:00
 3/3 anonim ***** válasza:
Heti minimum 3x 4x, nem baj ha keveseket, de legyen rendszeres program. Kezdésnek annyit amennyit bírsz, ez jó alap hogyanis állsz a futással. Vannak akik futnak egybe félórát, vannak aki 1 percet sem bírnak egybe lefutni. Először az időtartamot növeld amit futással, kocogással töltesz, az iram ilyenkor nem számít, csak lazán, kényelmesen ahogy jólesik. Nem baj az sem, ha belesétálsz közben. Lényeg a rendszeresség, hogy ne hagyj ki egyetlen edzést sem.
2019. ápr. 10. 08:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!