Hogyan kezdjek el futni?
21 éves vagyok, a suli óta(3 éve) nem mozgok rendszeresen. Szeretnék elkezdeni futni viszont nem tudom, hogy hogyan kezdjem el.
Mennyit fussak kezdésnek? Mennyivel és milyen időközönként növeljem majd a távot? Heti hányszor fussak?
Azt szeretném leírni, hogy nem fogyni szeretnék(164cm és 58kg vagyok) vagyis nem ez a cél csak szeretnék egészségesebben, fittebben élni(tudom, helyes táplálkozás nélkül nem sokat ér a mozgás). Viszont az egészséges életmód mellett szeretnék a narancsbőr ellen tenni legalább egy kicsit.
Ilyen alap dolgok érdekelnének és még amit ti javasolnátok pluszba.
Ti milyen appot használtok?
Ja és még egy kérdés, van valaki akinek a telefonjának a kijelző mérete 6.5-ös vagy nagyobb? Mert nem találok sehol ekkora méretű sport telefontokot. De ha erre van más opció azt is leírhatjátok(nem szivesen hagynám otthon, nem a zene miatt meg, hogy nyomkodjam de megnyugtató, hogy el tudnak érni és én is másokat ha valami lenne).
Előre is köszönöm a válaszokat!:)
+ha mégis fogynék, hogy csináljam, hogy NE gyorsan fogyjak?(a bőröm miatt)
Vagy az csak akkor nyúlik meg ha nagyobb súlyvesztés van?
Elsőnek kezdj el egy alap edzéstervet, pl az első 5 kilométer címűt. Fokozatosan kell növelni a terhelést itt is.
Aztán, ha belejöttél, akkor lehet appot kezdeni használni, van sokféle, Sports tracker, Runtastic, stb. Ha játszani is akarsz, akkor Zombies Run. Én ezzel futok, nagyon jó :)
Tokot nézhetsz testre csatolhatót is, kis övtáskát, ami nem lötyög.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!