Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hobbi futás esetén mennyit...

Hobbi futás esetén mennyit érdemes futni?

Figyelt kérdés

Eddig minden nap 20-40 percet tornáztam kb november-december óta, de nem igazán hajtott meg, így, hogy felpörögjön az anyagcserém, előző hét csütörtökön elkezdtem futni. Alapból max buszig futottam eddig, “hosszabb” távon utoljára iskolában futottam, de az nem most volt és akkor extrém túlsúlyos voltam, így azt igazán futásnak se lehetett nevezni.

Így a mai 6. futásnál a 8 perc egybe lefutását tűztem ki célul, kb 1,3 km-t futottam.

Meddig érdemes az időt vagy távot felvinni? Mennyit “illik” tudni lefutni?

2019. ápr. 9. 21:30
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerontem hatásosabb ha az elején nem az egybe futásra törekedsz.

Fél óra és mondjuk 2 perc kocogás 1 p séta.

Megnézed honnan indultál meddig értél ez idő alatt,felírod,aztán a következő edzésen megpróbálod javítani az időt fél-1 percel vagy akár csak 10 mp vel.

2019. ápr. 9. 21:44
 2/4 anonim ***** válasza:

Ahogy az 1# írja, futás/séta váltogatása, vannak erre jó edzéstervek, letöltesz egy kezdők 5km edzéstervet, és magadra szabod, nem baj ha nem tudod 100%-osan követni. Jó amit eddig csináltál, erre lehet építkezni. Nem árt felírogatni hogy mit mennyit futottál aznap, jó érzés visszanézni honnan jöttél és hova tartasz.

Fontos hogy rendszeresen fuss. Minden másnap kb.

2019. ápr. 10. 08:30
 3/4 anonim válasza:
Èn nagyon nem birtam a futàst, ugy hoztam kicsit helyre ezt hogy kitűztem hogy èn most 45 percet elmegyek az utcàkba. Ès elkezdtem futni amikor màr nembirtam (1 utca utàn) akkor sètàltam ameddig nem èreztem ugy hogy birok futni, ès megint futottam ameddig csak birtam ès az àltalàban mindig 1 utca volt. Ès utàna megint sèta. Szòval az volt a lènyeg hogy vàltogattam ezt 45 percig
2019. ápr. 20. 11:13
 4/4 anonim válasza:
0%
Hát olyan 30-40 km sprint elvárható lenne.
2019. ápr. 27. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!