Akik falun laknak, titeket nem bántanak, ha mész futni?
Egyszer, illetve kétszer merészkedtem el, de soha többet...
Ilyenkir tök sz.r,hogy a barátnőim szintén falun, futhatnak...
A károgó vénasszonyok, hogy "kapálni kéne, meg dolgozni, nem futkosni, miféle világ lett ez". Pedig direkt sétáltam a háza előtt, mégis rájött, hol voltam, az öltözélemből... Pedig nem mentem többet, mégis 3. hónapra rá is ezt hajtogatja...
Ja meg a bunkó vízműves munkások...
Plusz van valaki, aki betegesen zaklatott 6 hónapig, rám talált, mikor futottam, hát jött utánam és kocsit cserélt,km-en át követett, majd alig értem haza, már itt állt a házunk előtt...
Meg a dudáló autósok, a "futó bolond", de ugyanez van, azt is kikiálltják itt "bolondnak", aki egy héten párszor elviszi az erdőbe sétálni a kutyáját...
Iyenkor irigylem, aki városon lakik, mint például Szombathely. Pedig én is egy parkosított bicikli úton futottam a főúttal párhuzamosan, van is itt ilyen verseny... Mégis, évi 2 alkalom volt előző évben.
Mintha valami szégyen lenne... Sajnos híztam 6-7 kilót meg szeretek futni, de itt... Elég, ha egyszer meglátják az bert és kicsinálják...
Bunkók az én munkásaim közt is vannak, sajna be beszólogatnak, de egy bunkó ff már csak ilyen.
Ajánlom fussál inkább sport pályán, ott is jó, igaz kevésbé látványos mintha pl, a szőlők alatt vagy a határba futnál.
amúgy ha a határba futnál ott max a vadőrrel meg vad állatokkal találkoznál, azok meg nem szólogatnának be.
Az öregek meg ilyenek, örülnek ha mondhatnak és pletykálhatnak vmit, nem is lennének önmaguk.
Az egyes ff munkásokat ingerli a feszes öltözék a nőkön, jó tudom nagykabátba nem futhatsz de ez van, amúgy ha kabát lenne rajtad akkor meg azé szólnának, szval sakk matt.
Városban veszélyesebb egyedül futni, nem tudom miért gondolod, hogy nem így van. Na mindegy.
Az meg hogy ki mit mond, mit törődsz azzal? Magánügyed.
Az inkább kapálni kéne dolog meg.... szóval ez a legtöbb esetben nem alaptalan. Én is úgy gondolom, hogy sokan úgy visznek túlzásba bizonyos sportokat, hogy mellette csomó mást meg nem csinálnak meg, amit nem ártana. Bár nekem eszembe nem jutna emiatt beszólogatni, éppen csak gondolok, amit gondolok, és letojom mit csinál vagy nem csinál más....
Ugyanis kapálás alatt nem szó szerint kapálást kell érteni!
Nézzük példának az expasimat: eléggé elhízott, mert zabált összevissza, hiába mondtam, hogy nem kéne, meg nem jön be a háj...Na most összezedte magát, rendszeresen futni és úszni jár, de mást is sportol néha. Hát tök jó, csak közben arra lusta, hogy a lakásában rendet rakjon, kitakarítson. Van egy telkük, az anyjának nincs már ereje dolgozni azon a földön, évente néha rendbe kéne tennie a srácnak, hát arra is lusta, meg arra hivatkozik, hogy nincs ideje. Futkározni meg van ideje...
Más példa, a sok izompacsírta a konditermekben, városokban... Ha néha pár órácskát más erőfeszítésekre fordítanának, már szebb lenne adott város. Pl. ezek a pacsírták ugyan miért nem tudnak télen kimenni a kis luk lakásukból, és a házuk előtt eltolni a havat? Mért kell, hogy vásorokban közmunkások takarítsák a havat? Falun a legtöbb rendes családi ház lakója sokszor 1 emberként hosszú utcafrontokon meg még udvaron belül is képes eltakarítani a havat, városokban, ahol annyi lakó van, ott 1 ember nem akad erre??? De tavaszi és őszi munkák is lennének a városlakóknak is. Mégse csinál egy se semmit, csak nézik a tévét a 4 fal közt, elhíznak, aztán mennek kondizni....
A vidéki lustákról...: Az egyiknek az eső áztatja a házát évek óta, mert 1 szem cserepet lusta kicserélni, de kocogni ő is jár.... A másik (most konkrétan egy nőről beszélek) állandóan sétálgat a pletykás asszonyokkal, közben meg virul a gaz a háza előtt, de mást mindenben kritizál....
Na szólj hozzá...…
Jó dolog a sport, dicséretes, csak néha túlzásba van víve, és ez falun még inkább feltűnő, ha közben rumli van a ház táján.... És hidd el, egy kapálásban is el lehet fáradni...
Jó dolog a sport, dicséretes, csak néha túlzásba van víve, és ez falun még inkább feltűnő, ha közben rumli van a ház táján.... És hidd el, egy kapálásban is el lehet fáradni...
Nem gondolom, hogy heti 2 alkalommal pár kilométeres futás miatt báekinek bármi joga lenne beszólni, úgy hogy mellette tényleg nem mozgok semmit, és elhízott sem vagyok, ja és otthon is meg van csinálva minden... Plusz télen nincs is kapálni való... Igen, pont erre értette, higy régen nem futkosni jártak, hanem mentek kapálni, tehetenet hajtani, meg az erdőre dolgozni, nem futkostak...
Szerintem ezzel nem viszem túlzásba... Plusz, mertvte utálod az exedet, még egy kövérnek is van joga futni...
Pont azt gondolom, hogy városon biztonságosabb, mint itt én mászkálok egyedül az erdő szélén, egy zaklatóval a hátam mögött...
De nem is érdekel, egyszer talán teljesen a kiskori álmom, hogy elhúzhassak ebből a szemét faluból...
Ameddig falun laktam nem igazán volt ebből probléma. Amit írtál én abból csak annyit tapasztaltam hogy az úton dolgozó munkások közmunkások, csatornások, vagy építkezéseknél dolgozók tettek hangos megjegyzéseket de ennyi volt az összes negatív dolog ami engem ért. De ez igaz ha városban vagyok és futni megyek, szóval ez a jelenség mindenhol ott van. Lehet azért nem volt a lakókkal így gondom faluban mert ahol én laktam az viszonylag normális környék volt, közel volt a nagyváros is, sok fiatal család is lakik ott a mai napig mert vannak munkalehetőségek és elég élhető környék. Nekem ilyen téren mint neked nem volt negatív tapasztalatom.
Az aki autóval követ téged az valószínűleg csak egy perverz akinek ez valami fétise lehet, ilyenek szintén mindenhol előfordulnak sajnos. Meg én újabban nem futni járok hanem bicajozni meg úszni ha van szabad délelőttöm mert akkor a helyi uszodába maximum iskolások vannak és azért ott van hely nekem úszáshoz. Délután nem járok mert akkor sokan vagyunk viszonylag és már nem férünk úgy el.
Városba még ritkán eljárok futni, többnyire a kertvárosi nyugodt részeket keresem fel erre a célra mert egyrészt járdán futni a belvárosba nem kifizetődő mert sokan vannak. Kertvárosi részeken a járdák van ahol rosszak van ahol jók, de inkább az útmentén kocogok mert nincs nagy forgalom és az utak jók viszonylag. Nagy ritkán oda megyek futni ahol bicajozni szoktam kimondott kerékpárúton, ott lehet futni mert nem szoktuk egymást akadályozni, szerencsére mindenki odafigyel mindenkire.
Ilyen hogy bolond vagyok ha futok stb... megjegyzéseket soha nem kaptam. Persze amikor esős időbe jártam el esőkabátban akkor azért kaptam negatívumot bőven, de utólag belegondolva ez jogos volt mert hiába volt rajtam esőkabát valamilyen szinten beázott meg vizes lettem és csúszott is az út egyes helyeken, esni is estem már el emiatt szóval akkor valamilyen szinten jogos volt a negatív kritika.
Hát embere válogatja. Én is falun lakok, de még nem szólt meg senki miatta. Mondjuk egyéb sport (box) miatt sokszor fogvédőben futok, és ha valaki furcsán néz eleresztek egy bájos mosolyt, lehet az is közrejátszik :D
Plusz szerintem az se teljesen mindegy mennyire tűnsz sebezhetőnek közben. Mert nekem is volt, hogy 4 réteg ruhával esőkabátban futottam, de 4’10”-es tempóval szálguldoztam olyan “aki rámnéz megfojtom” tekintettel. Nem is volt gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!