Fel tudok készülni a májusi 10km-es versenyre, ha március közepén lesz egy hasi műtétem?
Endometriózisom van, ami a császárom miatt alakult ki. (Több éve volt a császár)
Szerencsére nem nagy a baj, 3cm-es, de sajna nem laporoscopos műtéttel oldják meg, hanem vágnak egy kicsi lyukat-ezt mondták. Szóval valószínű 3cm lesz max a vágás-szerintem. Március közepére írtak ki, a verseny meg május végén van.
Jelenleg kicsit leeresztettem...ez decemberben kezdődött, a fájdalom és a félsz miatt. Most tudtam meg csak biztosra, hogy nem komoly a bajom. Sajnos az utóbbi hónapokban egyre kevesebbet tudtam futni, egyre kevesebbszer- a körülmények így hozták. Majd most megpróbálok azért kicsit többször futni, hogy utána minél könnyebb legyen visszazökkenni. Nem vagyok komoly futó, csak úgy futok. A rekordom 10km-en 56 perc. Mondjuk most kétlem, hogy 1 óra alatt sikerülne teljesítenem.
Az érdekelne, hogy százalékosan mennyire esik vissza valaki műtét után, mikor újra elkezd futni. Azért remélem nem 0-ról kell kezdeni, vagy legalább is, nem tart olyan hosszú ideig visszatornáznom magam.
Szia!
Műtét utáni visszaállásról nincs tapasztalatom, de kisebb-közepes sérülések, ezek miatti 2-3 hónapos kihagyásokról van.
Én azt tapasztaltam, hogy ha már x távot régebb óta és magabiztosan lefutottam, akkor a kihagyás utáni adrenalin, futás iránti vágy akkora volt, hogy akár elsőre is ment az a táv (itt most inkább az 5-10 km-es viszonylatról beszélek, félmaratonra már mindenképp ajánlott hosszasabb felkészülés). Műtét után persze nem árt óvatosnak lenni, de úgyis érezni fogod, hogy mit bírsz.
Az orvost mindenképpen megkérdezném, hogy meddig kell kerülni a futást. Egy verseny sem ér annyit, hogy szövődmény alakuljon ki.
Egyébként fontos lenne az időeredmény?
Sikeres műtétet és gyors felépülést! :)
elküldte valahogy
Szóval én a sokadik leszek.
A versenyt egy olyan körön futják, amit én is szoktam futni, pontosabban pont ellenkező irányba futják, és 2 körös, én abból eddig egy köröket futottam, tehát nekem az az 5km-es kanyarom.
Az pedig nem mindegy, hogy melyik irányba futja az ember, mivel dombvidéken élek. Amerre én futom, szerintem könnyebb, mert hosszabban lehet lefele futni, de mondjuk úgy lankásabb is fölfelé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!