Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Fel tudok készülni a májusi...

Fel tudok készülni a májusi 10km-es versenyre, ha március közepén lesz egy hasi műtétem?

Figyelt kérdés

Endometriózisom van, ami a császárom miatt alakult ki. (Több éve volt a császár)

Szerencsére nem nagy a baj, 3cm-es, de sajna nem laporoscopos műtéttel oldják meg, hanem vágnak egy kicsi lyukat-ezt mondták. Szóval valószínű 3cm lesz max a vágás-szerintem. Március közepére írtak ki, a verseny meg május végén van.

Jelenleg kicsit leeresztettem...ez decemberben kezdődött, a fájdalom és a félsz miatt. Most tudtam meg csak biztosra, hogy nem komoly a bajom. Sajnos az utóbbi hónapokban egyre kevesebbet tudtam futni, egyre kevesebbszer- a körülmények így hozták. Majd most megpróbálok azért kicsit többször futni, hogy utána minél könnyebb legyen visszazökkenni. Nem vagyok komoly futó, csak úgy futok. A rekordom 10km-en 56 perc. Mondjuk most kétlem, hogy 1 óra alatt sikerülne teljesítenem.

Az érdekelne, hogy százalékosan mennyire esik vissza valaki műtét után, mikor újra elkezd futni. Azért remélem nem 0-ról kell kezdeni, vagy legalább is, nem tart olyan hosszú ideig visszatornáznom magam.

2019. febr. 4. 21:56
 1/3 anonim válasza:

Szia!

Műtét utáni visszaállásról nincs tapasztalatom, de kisebb-közepes sérülések, ezek miatti 2-3 hónapos kihagyásokról van.

Én azt tapasztaltam, hogy ha már x távot régebb óta és magabiztosan lefutottam, akkor a kihagyás utáni adrenalin, futás iránti vágy akkora volt, hogy akár elsőre is ment az a táv (itt most inkább az 5-10 km-es viszonylatról beszélek, félmaratonra már mindenképp ajánlott hosszasabb felkészülés). Műtét után persze nem árt óvatosnak lenni, de úgyis érezni fogod, hogy mit bírsz.

Az orvost mindenképpen megkérdezném, hogy meddig kell kerülni a futást. Egy verseny sem ér annyit, hogy szövődmény alakuljon ki.

Egyébként fontos lenne az időeredmény?

Sikeres műtétet és gyors felépülést! :)

2019. febr. 5. 01:15
 2/3 A kérdező kommentje:
Az időeredmény max saját "rekordnak" akarnám, esélytelen lenne helyezést érnem el, még akkor is, ha most nem lenne ez a sérülés. Ezt a versenyt minden évben körülbelül akkor rendezik, ugyanaz a kör, de nagyon jó eredménnyel futják. Én a sokadik lesz
2019. febr. 5. 23:25
 3/3 A kérdező kommentje:

elküldte valahogy

Szóval én a sokadik leszek.

A versenyt egy olyan körön futják, amit én is szoktam futni, pontosabban pont ellenkező irányba futják, és 2 körös, én abból eddig egy köröket futottam, tehát nekem az az 5km-es kanyarom.

Az pedig nem mindegy, hogy melyik irányba futja az ember, mivel dombvidéken élek. Amerre én futom, szerintem könnyebb, mert hosszabban lehet lefele futni, de mondjuk úgy lankásabb is fölfelé.

2019. febr. 5. 23:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!