Kidolgoztam egy edzéstervet, de megkérdeznék egy szakértőt, hogy helyesek e terveim?
Fogyni szeretnék pár kilót, a 20-as éveim végén járok, és az a célom, hogy mire 30 leszek, életem legjobb formájában szeretnék lenni, így dacolva az öregedéssel.
Heti háromszor szeretnék edzeni súlyokkal, heti kétszer futni, és egyszer úszni. A vasárnapom lenne a pihenőnap. Minden nap másfél órás edzést gondoltam ki, mert a zsírégetés és az endorfin termelődés állítólag csak 50-60 perc után indul csak meg. Nem értek hozzá, de ezt hallottam. Ezen kívül hétköznap tartanék egy egészséges étrendet, zöldséget és húst ennék csak, azt is mértékkel, hétvégén viszont megengednék magamnak 1-1 pizzát, vagy édességet.
Valamint egy bónusz kérdés: Eléggé rá vagyok függve az üdítőkre, főleg a kólára. Rájöttem, hogy ezt egyetlen dologgal tudom csak kompenzálni: Savanyúsággal. Tehát ha nem iszok meg egy pohár kólát, cserébe meg kell ennem 1-2 almapaprikát, uborkát, vagy gyöngyhagymát, sőt, a savanyúság levét is nagyon szeretem. Nagy baj az, ha ilyeneket eszek? Mennyire hizlal a savanyúság?
Az edzésterv elég jónak tűnik(persze illik ennél jobban is leosztani,mikor hogy s mint, mennyit szaladsz, milyen edzés a sulyokkal stb.)
Nekem a sportorvosom mondta, hogy minél jobban kerüljem az ilyen cukros löttyöket, évente egyszer kétszer pl szülinapomkor igyak egy pohárral s annyi. Meg hogy a szénsavas víz sem a legjobb..
Valószínűleg sokkal kevésbé mint a Cola. Vigyázz hogy ne legyen túl sós a savanyúság leve S ne terhelje le a vesédet vagy valami hasonló..
Amúgy én teljesen leszoktam az ilyesmikről chips,édesség s minden. Mivel hogy hónapokig vagyok eléggé elzárt helyeken ahol nincs lehetőségem üzletbe menni, meg amúgy is az edzőink miatt kellene kommandózni.. persze van hogy nagyon megkívánunk valamit s akkor tartunk egy napot amikor mindent megengedünk magunknak de az ritka, utánna rendesen rosszul érezzük magunkat :))
Ne tarts otthon olyan dolgokat amiket kívánsz,könnyebb lesz úgy lemondani róla. Nem fogsz mindig lefutni a boltba kicsi ezert-azért
18/L/olimpikon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!