Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan kezdjek bele a boxolásba?

Hogyan kezdjek bele a boxolásba?

Figyelt kérdés

Évek óta nagyon vonzó számomra a box és több dolog miatt is biztos vagyok benne, hogy nagyon jót tenne nekem hosszútávon, ha sikerülne belekezdenem.

18 éves fiú vagyok és nyilvánvalóan nem olimpiai bajnok szeretnék lenni, csak sportolni.

Viszont egyrészt nem tudom, hogy az ilyen sportegyesületeknél van-e például tagdíj vagy hasonló? Mert jelenleg nem dolgozom, így max egy minimális mennyiséget tudnék rááldozni (pl amikor igazoltan fociztam régebben, akkor 1000 Forint volt egy hónapra a tagdíj, az totál vállalható).

Másrészt (és ez az egyik ok is, ami miatt szeretnék belekezdeni), nagyon félek, hogy nem-e leszek nevetséges az első pár edzésen. Nagyon vékony vagyok és alapból elég lányosan nézek ki, ami igazából engem nem zavar, mert lényegében erről nem tehetek, de gondolom egy boxedzésen eléggé kinéznének emiatt. Ha emiatt nem is, akkor amiatt, hogy abszolút analfabéta vagyok ehhez a sporthoz biztosan nevetség tárgya lennék.

Gondolkodtam, hogy elkezdek valahogyan egyedül elérni egy minimális szintet, de ismerem magam és úgyis elfogyna a lelkesedésem, ha nem lenne senki, aki kötelezne/motiválna arra, hogy csináljam.

Ti hogyan kezdtetek bele?

2018. dec. 9. 08:38
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem végy egy nagy levegőt, és lépj túl az összes félelmeden. Első körben keress egy sportegyesületet, hívd fel őket és kérdezz a tagdíjról. Ha nem fér bele neked a havi díj, keress másikat. Aztán menj el az első edzésre, és csak azzal törődj, hogy te ezt akarod csinálni. Végül is bokszoló szeretnél lenni, nem? A motivációról pedig majd az edző gondoskodik.
2018. dec. 9. 08:58
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Szia !

Először is keress a közeledben egy termet és érdeklődj náluk a tagdíjról , akár telefonon , személyesen ...

A box az amelyet jól is oktatnak és nem szokott havonta horribilis összegeket felemészteni .

A félszről meg annyit hogy mindenki volt kezdő , normális helyen pedig nem néznek ki az alkatod miatt . Senki sem születik ökölvívónak , ezt is meg kell tanulni . Gondolod hogy ők kikről beszélsz nem voltak nevetségesek az elején ? Totál profin érkeztek első edzésükre ? Idővel pedig az edzés hatására bizonyára változik majd a fizikumod . Esetleg beiktathatsz egy kis saját súlyos testedzést is addig is míg el nem jutsz első ökölvívó edzésedre .

Összegezve : Normális helyen nem néznek ki senkit sem az alkata , sem a tapasztalatlansága miatt . Valamint mint írtam nem kerül havonta egy kisebb " vagyonba" .

Bátran vágj bele .

2018. dec. 9. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!