Bruce Lee fénykorában le tudott volna győzni egy mai MMA világbajnokot a súlycsoportjában, mondjuk Khabib Nurmagomedovot vagy Conor McGregort?
Na, most találtam egy videót pontosan erről a kérdésről:
Bruce Lee félelmetes harcos volt. Abban az időben minden amerikai gyerek a Bruce Lee által megformált Kato akart lenni. Lee már életében legenda volt. Minden más harcos rettegett a gyorsaságától, erejétől, félelmetes harci stílusától. Bamm, bamm,bamm.... ennyi volt.
Ma az MMA-hoz is feledzené magát. Bár az ő edzettségéhez nem nagyon kellett volna hozzáadni. Ha élne ma, akkor a modern táplálkozással és edzésmódszerekkel kéne még továbbfejlesztenie magát.
Conor Mcgregor csak egy agyonra hypeolt hipszter hülyegyerek. Nem egy kiemelkedően képzett bunyós, inkább csak az ellenfelei gyengék. Néztem több meccsét, kicsit fölénybe kerül, a bíró már rohan leállítani a meccset közben pedig az ellenfelének semmi baja sincsen. A földharc tudása nulla, ütni nem tud. Rúgásai mondjuk jók. Teljesen átlagos tudású, a sebessége sem egy nagy szám. Bruce Lee - ha külön jobban rágyúrna a földharcra - bezabálná röhögve a jelenlegi MMA mezőnyt a súlycsoportján belül. De meg merem kockáztatni, hogy a magánál eggyel följebb lévő súlycsoportot is. A mai bunyósok közül nincsen legendás képességűek, mint régen például Tyson, Ali...stb.
Mondjuk egy fénykorában lévő Tyson vagy Ali ellen nem engedném oda Lee-t sem. Bár itt is szabályrendszer függő a dolog. Bokszban veszítene ellenük, de egy K1, már talán másabb lenne. Talán!
Ha nem halt volna meg korán szerintem tuti, hogy a filmezés mellett indult volna K1-ben vagy UFC-ben. Érdekes lett volna.
Dehát ez az egész csak fikció és találgatás, soha sem fogjuk megtudni, hogy mi LETT VOLNA HA....
Bruce Lee hihetetlen legenda és univerzális hős. Nagyon sok pozitív energiát ad az embereknek, amikor figyelik őt, és érezhetik hihetetlen harcművészeti stílusát és nagyszerű filozófiáját. Igazán csodálatos ember volt, és soha nem lesz senki hozzá közeli. A harcművészetek jelképe, aki milliókat inspirált a harcművészetek gyakorlására, és még más sportolókat is.
Nagyon sok harcművészt és küzdősportok művelőjét láttam már képeken, akció közben, edzés közben. De csak Bruce Lee arcvonásain, arcjátékán, testtartásán, testbeszédén láttam egyedül hihetetlen nyugalmat, derűt, könnyedséget, szinte királyi fenséget. Mindenki más küzdősportolóban, harcművészben kisebb-nagyobb mértékű erőlködést, megfelelni akarást, görcsösséget, nehézkességet érzek.
Bruce Lee-n kívül Donnie Yenben érzek még hatalmas nyugalmat és harcművészeti képességeket. Ők géniuszok.
14:Jon Jones :D
Na azt megnézném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!