Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan szervizeltessem az...

Hogyan szervizeltessem az Airsoft fegyverem?

Figyelt kérdés

A napokban rendeltem Gunfire-ről egy CYMA CM.028-as replikát. Azzal tisztában vagyok, hogy a fegyvert el kell vinnem szervizbe, ehhez kapcsolódik a kérdésem.

A szervizben miket cserléhetnek rajta, amit én eseteg be tudok vinni a szervizesnek, olcsóbb karbantartás céljából?

Rendeljek Hop-Up gumit? Abból is milyet?

Valamint egy ilyen szerviz egy gyári új fegyvernél alapjáraton mennyibe kerülne?

További hasznos infókat/tanácsokat is szívesen fogadok!

2018. aug. 25. 23:56
 1/6 anonim ***** válasza:

Bármit kitudnak cserélni. De egy gyári replikánál nem fognak semmit se lecserélni amíg azt nem mondod nekik.

Hopupot? Minek? Most vetted a fegyvert, előbb kezdj el játszani. Jövőre térj vissza a tuninghoz. Ha van fölös pénzed inkább a felszerelésedet fejleszd addig.

Talán 2000 forintot? Nem sok mindent fognak csinálni, átnézik és valószínűleg lekaparják a fölös zsírt esetleg hézagolnak itt ott... Gyárilag szeretik kis megkenegetés helyett egy egész bödön zsírt önteni a replikákba ha a fölösleget kitakarítják az már azért elég jó.

A pontos amúgy nem az, hogy el kell vinned. Inkább csak ajánlott.

2018. aug. 27. 20:15
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszod!

Azt olvastam, hogy nem a legjobb hop-up gumikat teszik a fegyverbe a gyárakban, azért gondoltam, hogy esetleg cserélni kell, de ha nem, annak jobban örülök.

Ez esetben az átnézetésen még gondolkodom.

Tudsz esetleg még valami hasznosat így egy új fegyverhez kapcsolódóan?

2018. aug. 28. 00:23
 3/6 anonim ***** válasza:

A hop-up gumi a döntő tényező a lő-táv és pontosság terén. HA tuningolni akarsz érdemes azzal kezdeni. Vannak márkák amiknek tényleg gyengéje a hop-up és tényleg nem árt cserélni. De azért általában használható... A cyma 0.28 egy kitűnő kezdő fegyver. Azért is szoktuk ajánlani mert anélkül is nagyon sokáig jó, hogy belepiszkálnának. Tökéletes kezdőfegyver. Bár sokan mondanák, hogy már talán kicsit elavult.

Ha valaha hop-upot cserélnél azért kérdezz utána mert nem mind jó...

Új fegyverről? Szerintem tudsz mindent amit most éppen tudnod kell. A többi majd jön magától. Ha nem akarsz ezért fizetni magad is megcsinálhatod. Valójában elég jó ha legalább az alap karbantartást megtudod csinálni. Nézz róla youtubon videókat. Tanuld meg szétszedni a fegyvered és nézd meg hogy csinálják. Talán elszúrsz valamit, de legalább a tied. Ami ezt illeti elég sok mindenkit ismerek aki agyonvágta a fegyver-1-1 funkcióját. Én az első javítási kísérleteimnél megtörtem a kábeleket.

Általános tanácsokat adjak? Tesztelt le a szemüveged a stukival. Lőj rá 1-2 méterről. [én 5 centiről szoktam] Támaszd ki a szemcsit hátulról. Védd a szemed. A visszapattanó golyó mindig szemre megy. Gondosan válasz BB-t G@G vagy specna arms jó. A többit nem tudom ajánlani. A fegyvered és játékostársaid épsége múlhat rajta. A BB súlyára is figyelj. Olvasd el a MASZ-t. Vedd fel a kapcsolatot a játékszervezővel. És jössz egy sörrel ha lelősz. Haszbálj mid-cap tárakat. A hicap nagyon hangos. különösen ha tartalék is van nálad.

Mit vegyél majd először ha lesz fölös pénzed?

Mit szólnál terepmintás ruhához meg bakancshoz? A sivatagi mintákat kerüld. Használtan még akár olcsó is lehet. Mit vegyél másodjára? Taktikai mellényt vagy Lipo aksit ha már benne vagy télben? Elég hasznos... Harmadjára? Elgondolkozhatsz egy adóvevőn. Negyedjére? Szereted az éjszakát? Vegyél egy lámpát. Stb

Na de igazából majd kitapasztalod mire van szükséged. Nem tudom jelenleg hol jársz a felszereltséggel. Meg az a helyzet az airsoftban mindig lehet mire költeni. Nem létezik olyan, hogy teljes készlet. Mindenki a pénztárcájához igazítja a felszereltségét.

2018. aug. 28. 17:46
 4/6 A kérdező kommentje:

Ezt jól összefoglaltad, köszönöm!

Örülök, hogy még ilyen kielégítő kommenteket is lehet kapni!

A fegyver mellé rendeltem egy LiPo akkut, töltőt, illetve egy LiPo alarmot, ami a cellák feszültséget figyeli, túlmerülést jelzi, bizonyára nem mondtam újat.

Sok helyen olvastam, igen, hogy a CM.028-as egy tökéletes fegyver a belepő játékosoknak.

Nem tudom mennyire elavult, vagy hogy ez alatt pontosan mit értesz.

A GearBox-a V3-as ugye, a legtöbb replikát tudtommal ilyen hajtja, javíts ki, ha tévedek.

Szétszedése sem bonyolult, akkor majd kitapasztalom legalább a karbantartását.

Felszerelést, valamint további tárakat természetesen tervezek vásárolni, MASZ-ból is olvastam már, utána néztem a legfontosabb dolgoknak.

Tudsz ennek a modellnek esetleges "betegségéről", ami gyakori?

Tudásom szerint a CYMA gyártja a legjobb AK replikákat az Airsoft piacon, de azért, ha még tudsz valamit a fegyverhez mondani, szívesen fogadom.

Még egyszer köszönöm eddigi válaszaidat!

2018. aug. 28. 18:21
 5/6 anonim ***** válasza:

Jól tudod. Alapmodell, semmi nagyon király, de nem is rossz.

Elavult alatt azt értem, hogy már vannak pl a cyma 520 vagy 522 meg társai. Amik erősebbek [fps] és olcsóbbak.

Csak cserébe műanyag testűek.

Alapvetően annak amit vettél nincs gyengesége viszont erőssége se nagyon. Kezdésnek jó. Fogd fel úgy mint egy középút.

2018. aug. 29. 16:16
 6/6 A kérdező kommentje:

Mindent értek.

A kérdés megválaszoltnak tekintendő.

Köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

2018. aug. 29. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!