Mi lehet a karommal? És mit csináljak vele?
Egy héttel ezelőtt bicepsz edzést csináltam mondjuk inkább túl nagy súlyokkal és túlerőltetve csináltam. (Tudom jönnek a beszólások,leszólások,oktatások)
Másnap észre vettem hogy nem bírom teljesen kinyújtani a karom persze egyből körülnéztem google barátomnál hogy mi lehet a gond.(És végül arra jutottam nem nyújtottam rendesen a gyakorlatok között)Kenegettem,borogattam,váltózuhany minden de még most se tudom teljesen kinyújtani.Ha próbálkozom húzó érzést és izomrángást tapasztalok továbbá mintha be lenne durranva.
Esetleg valami tipp?
Várj még vele egy hetet, borogasd jéggel/hideg vizes kendővel.
A kenegetést nem kell sokszor csinálni, max napi 2. Érdemes valamilyen gyulladáscsökkentő hatóanyagú krémmel kenni (abból viszont elég egy kenés reggel).
A legfontosabb, hogy pihentesd ahogy csak lehet, ha csak az egyik karoddal történt, akkor próbálj meg átállni a másikra. Még a poharat is azzal emeld.
Viszont ha ezután sem javul, akkor érdemes felkeresni az háziorvosodat, hiszen vannak olyasfajta rándulások, amelyekhez a szakszerű tornáztatás szükséges. Ebben fog segíteni jobb esetben egy gyógytornász, rosszabb esetben egy orvos.
Jobbulást!
Köszi!
Hát remélem nem kell sebészetre menni mert már cikinek tartom 1 hónapja ujjperc törés utána egy hét múlva mire mentem a sínt cseréltetni már térdízület húzódás most meg a karom. xD
Mindig megtalál/megtalálom a bajt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!