Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Benevezhetek küzdősport...

Benevezhetek küzdősport versenyekre, ha magamat edzem?

Figyelt kérdés

Box,K1,thai box.

Sajátos stíluson dolgozom, amit szeretnék próbára tenni.

De annak nem látom sok értelmét, hogy eljárjak olyan edzésekre, ahol úgy sem gyakorolhatnám úgy a mozdulatokat, ahogyan szeretném, mert az "nem tradícionális" .

Pl. tetszik ahogyan Bruce Lee rúgott, de kinéznének miatta egy thai-box edzésen.

2018. aug. 15. 15:39
 1/5 anonim ***** válasza:

ahogy én észrevettem küzdősport edzéseken kimondottan szeretik összecsomagolni más stílusok képviselőit,szóval nyugodtan adhatod magad.

szóval nem néznek ki az tuti.

bruce lee rugása?

melyik?

mert az egyik kedvence a cipőéllel sípcsont ahogy emlékszem,az savatében alap és sparring közben rúghatod.

2018. aug. 15. 19:55
 2/5 A kérdező kommentje:

Eltaláltad :). A térdkörnyék rúgása.

De a rúgástechnika is teljesen más.

Errefelé csak Thai-box és box van.

A thai-boxban kb úgy járkálnak, mint anno a T-Rexek :D

Bruce lábmunkája más volt és a rúgásokat sem olyan statikus helyzetből indította, hanem ( ahogyan én nevezem) galoppból. Az elöl lévő láb helyére ugrik a hátul lévő és ezzel egy időben az elöl lévő a célba ér. Ahogyan visszaugrik az ember a kiinduló pontra, közben üt is egy egyenest. Nem biztos, hogy örülnének nekem... :)

Bár talán ha nem kifejezetten a térdhez, vagy az alá, hanem a hajlathoz rúgok... Körülményes, mert az teljesen más rúgástechnikát igényel.

2018. aug. 15. 20:41
 3/5 anonim ***** válasza:

pattogó alapállás a neve.

ez az alapvető küzdelmi alaphelyzet savatéban,kickboxban,ökölvívásban.

amit írsz az meg a belépéses első rúgás.

a karatésok szeretik,pedig taktikailag logikusabb és sokkal gyorsabb az első lábast belépés nélkül rúgni,legyen az toló,vagy köríves.

a balegyenesbe sem lépsz bele,hanem egy előkészítő,vagy hirtelen ütött ütés.

kiinduló pontra visszaugrás ez sem az igazi,mert ha visszalépsz,akkor pont jó távba kerülsz az ellenfél ellentámadásához,tehát oldalra érdemes lemozogni,főleg egy rúgás után ami elég jól kinyithatja a védelmet.

egyébként a mozgásból indított rúgások mesterei a savatésok.

ott folyamatos a mozgás ezért statikus helyzetből kb nem is történik rúgás.

de kickboxban is szeretnek előkészíteni-odapiszkálni első lábbal,úgy mintha balegyenes lenne.

2018. aug. 15. 21:00
 4/5 A kérdező kommentje:

Az a bajom, hogy sok olyan van benne, amivel nem értek egyet... Ráadásul az edzés nagy részében csak futkározás, szökdelés, stb van, amit itthon is tudnék csinálni. Szóval nem tartom túl effektívnek.

Tehát az alap kérdés: Én, mint az utca embere benevezhetek versenyekre?

2018. aug. 15. 21:10
 5/5 Ricsi74zhf ***** válasza:
Mint utca embere nem nevezhetsz be semmilyen versenyre,max utcai harcosok versenyére ha valaha lesz még ilyen..De úgy látom te amolyan lusta féle önkungfus vagy aki mindent csak otthon,ami nehéz a futkározás ...stb az nem megy...Ha valakivel csak úgy ki szeretnél állni hogy megmérettesd magad arra 1000 jelentkező van itt Budapesten.Ha annyira szeretnél valakivel ringbe boxolni errefelé lenne lehetőség rá...
2018. szept. 15. 03:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!