Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen box kesztyű méretek...

Milyen box kesztyű méretek vannak és mikor melyiket kell használni?

Figyelt kérdés

2018. júl. 28. 14:14
 1/9 anonim ***** válasza:
Unciában szokás megadni boxkesztyű méreteit , van 8 - 10 - 12 ... unciásák . Minél magasabb számú , annál több bélés van benne , vagyis találatkor puhább .
2018. júl. 28. 14:58
 2/9 A kérdező kommentje:
Nekem iaig 10 oz-s kesztyűim voltak, viszont most lattam Dechatlonban 14 es 16-os kesztyűt, amik egyebkent ugyakkoranak tűntek. Ezek vmivel nagyobbak es ebbol kifolyolag tobb szivacs= nagyobb suly v csak az anyaguk sűrűbb es nehezebb d a meret ugyanaz?
2018. júl. 29. 13:43
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Több bélés ( szivacs ) . Találatkor nem okoz "akkora kárt" . Tehát de gondolom te is tudod minél kevesebb az uncia annál jobban "érvényesül" a csontod. Vagyis MAJDNEM mintha puszta kézzel ütnél.
2018. júl. 29. 14:04
 4/9 anonim ***** válasza:

Nem tudom az előző két válaszoló, honnan szerezte az információt, de semmit nem puhít az ütésen.

Igazából csak szélesebb a kesztyű, hogy meg legyen a súly.

A kezed sebességén tudsz így javítani. Pl ha edzésen 16-ossal zsákolsz és bunyózol, akkor ha meccsen felhúzod a 10 unciás kesztyűt sokkal gyorsabb lesz a kezed (mintha "nem is lenne rajta kesztyű").

Plusz ha rendesen megdolgozod legyen akármilen vastag a bélés a kesztyűben szér fog foszlani.

2018. júl. 29. 20:56
 5/9 anonim ***** válasza:
55%

És igen az uncia súly mértékegység.

10oz=0.28kg

16oz=0,45kg

2018. júl. 29. 20:59
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

69%-os válaszoló kérdezzem már meg hogy mégis miféle edzést látogatsz ? Bár merem állítani hogy életedben 1-en sem vettél részt , különben nem állítanál ekkora hülyeségeket . Még a szarul oktatott stílusok képviselői is tudják melyik kesztyű mire való . Viszont te csak azt bizonyítottad hogy gőzöd sincs róla mi fán terem a sparring , pontkesztyűzés és zsákolás . Nincs azzal semmi baj ha osztod az észt de előtte győződj meg arról hogy te rendelkezel-e kellő mennyiséggel .

Vagy szerinted mégis miért gyártják a kesztyűket többféle "méretben" ? Mi oka van annak hogy gyártanak zsákoló és sparringra alkalmas kesztyűket ? Az alacsonyabb unciát miért nem szokás edzőküzdelemre ajánlani / használni ? Látszik hogy tapasztalatnak bőven híján vagy .Előbb szerezz jártasságot valamilyen küzdősportban és csak azután kérdőjelezd meg más hozzászólását . Mellékesen 1 uncia kb 31 grammnak felel meg .

2018. júl. 30. 09:53
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Jó akkor én itt kiszállok a beszélgetésből.

Így próbáljon az ember normális választ adni, jönnek a netnindzsák.

2018. júl. 30. 14:44
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat és h mindenki megosztotta segítő szándékkal az infóit!

Közben ezt talaltam, szerintetek ez így korrekt?

6 OZ: < 45 KG

8 OZ: 45 - 65 KG

10 OZ: 65 - 78 KG

12 OZ: 78 - 90 KG

14 OZ: > 90 KG

16 OZ: > 90 KG A MÉG HATÉKONYABB VÉDELEMÉRT

2018. júl. 31. 08:39
 9/9 anonim ***** válasza:
2018. júl. 31. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!