Késő el kezdenem lovagolni 16 évesen?
Nem késő!
Hobbi szinten nyugodtan belevághatsz. Én kiskoromban lovagoltam, nagyon tudom ajánlani☺.
Soha nem keso - nagy szerelmem (es foglalkozasom) a lovak es a lovaglas. Vagj bele, remek sport. Minden izmodat megmozgatja.
Hogy mennyibe kerul, az fugg attol, hogy az orszag melyik reszen elsz, es milyen szintu a lovarda, ahova jarsz.
Olyan nincs, hogy "en tudok lovagolni" - "megtanultam lovagolni". Ha valakitol ezt hallom, mindig tudom, hogy egy kocalovasrol van szo.
Rendszeres, napi lovaglassal kb fel ev alatt juthatsz el arra a szintre, hogy biztonsaggal ulj egy szelidebb lovon, vagtazz, a szelidebb lovon kimenj konnyu terepre (sohasem egyedul). A fel ev nagy mertekben fugg attol, hogy mennyire "erzed" a lovat, ez lehet rovidebb ido is, de lehet hosszabb is. Fugg toled, az oktatotol, es bizonyos mertekig a lotol is. Itt kb fel ev az atlag, de volt tanulonk, akit meg egy ev utan sem engedtunk terepre meg a legszelidebb lovunkkal sem (kulfoldon elek).
En 48 eve lovagolok napi szinten, napi tobb lovat, ket es fel-harom eves csikokat is belovagolok, de meg nem ejtettem ki a szamon, hogy tudok lovagolni, pedig versenyeztem is fiatalabb koromban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!