Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Nem bírok annyit enni, amennyi...

Nem bírok annyit enni, amennyit a diétához kellene?

Figyelt kérdés

Eddig 5kg-ot fogytam, még 25 van hátra, 80kg vagyok.

Az étrend tervem 3 étkezésre osztva, 40-40-30g CH, 22-22-22g fehérje, 40-50g zsír. + ha megéhezek két étkezés között, akkor gyümölcs (max. 30g CH-nyi, de általában kihagyom az egészet) vagy néha olajos magvak(benne van a zsí mennyiségében). Heti 3X edzem, ekkor ha sikerül erőt vennem magamon, iszom egy fehérjeshake-t (általában nem sikerül...)

Minden reggel összerakom szépen a reggelimet, ami általában szendvics zöldségekkel. A negyedénél már jól lakok, a felénél megundorodom az egésztől és otthagyom. A maradék zöldséget egy óra múlva elcsipegetem a tányérról, a szendvics meg mehet a kukába...

Mai reggeli: saját készítésű hiperszuper teljes kiőrlésű, sikérrel és magokkal dúsított zsemle (40g ch, 5g fehérje), kétfelé vágva, túrókrémmel megkenve (7g fehérje), rajta valódi felvágott vagy hús (10g fehérje), hozzá 80-100g zöldség.

Nem eszem szemetet (abból milyen könnyű lenne hasonló mennyiséget megenni:), 2,5-3 liter víztől nem megy le egy nap több (elvileg a testsúlyom alapján 4 liter is mehetne)

Az ebédet, vacsit már jobban megeszem, de ha hozzájuk tennék a reggeliből, amennyit akkor meghagyok, már azok sem csúsznának...

Ráadásul a fehérjebevitelem még ígyis kevés, de egyszerűen lehetetlennek érzek többet!

Tippek? Vagy ez így normális?

2018. máj. 7. 13:17
 1/3 anonim ***** válasza:

Mennyire volt drasztikus az étrend váltás? Egyik napról a másikra vagy szép fokozatosan? Mennyi idő alatt fogytad azt az 5kg-t? Mit edzel, hogyan? Magasság, kor, nem?

Van-e valamilyen egészségügyi probléma? Mennyi idő alatt híztál el? Voltál-e már korábban elhízott vagy probaltal-e már hasonló életmódot követni mint most?

2018. máj. 7. 14:11
 2/3 anonim ***** válasza:

Hoppá.

Valamit változtatnod kéne, lehet, hogy téged túl jól laktat a zsemléd...

A fehérje legyen meg mindenképp. Nem tudom, te hogy vagy vele, én bármikor be tudok vágni pár tojásfehérjét, alig hoz kalóriát, de a fehérjét megdobja. Bár ha a turmix se megy és a zöldségeket is lassan eszed, lehet, hogy ez se működne.

Necces. Valamit próbválkozni kéne. Nem tudsz két étkezés között valami kevésbé laktató, de jó cuccot enni? Sokunknak az olajos mag pont ilyen: nem laktat jól, de bámulatosan fogy. Persze van, akinél nincs így.

Vagy csökkentsd a szénhidrátot s növeld a zsírt egy kicsit az étkezéseidben. Próbálkoznék különféle módszerekkel, hátha valamelyik bejön.

Ha szálkásításkor ez a gondod, hogyan fogysz súlyt tartani vagy tömegelni jó étrenden? Kicsit más étrend kéne neked, úgy tűnik.

De ha annyira nem megy enni,hogy túlzottan fogysz, akkor még kevésbé jó ételeket is inkább ajánlok. Nem mintha az, amit szemétnek nevezel, bizonyosan az lenne. Sokan mindenfélét leszemeteznek. Én semmit, de a cukros meg agyonfeldolgozott vackokat nem ajánlom semmiképp, sőt, egy csomó mást sem. De pl. ha kivételesen nem tudok enni, akkor megnyomom az édességek eleve nem kicsiny mennyiségét. Persze remek hozzávalókból, házilag készítve.

Vagy jön a gyümölcsszezon. Gyors cukrokat sem szoktam ajánlani, de ha gondod van az evéssel, akár jól is jöhetnek. Sajna a fehérjeproblémán nem segítenek, de ha térfogatproblémáid vannak az evéssel (ezt nem tudom), akkor is neccesek.

100g fehérje alig több, mint 400 kcal, hogy lehet még ennyit sem tudni bevinni? Ezt elég nehezen fogom fel... Fehérjére alapoznám az étkezéseimet, de nem ennék túl keveset semmiképp.

2018. máj. 7. 15:06
 3/3 A kérdező kommentje:

6-7 hét alatt fogytam 5 kg-ot, de az elején előfordult pár napig, hogy csaltam egy kicsit az étkezésben. (csoki) Ma már nem eszem se fehér lisztes dolgokat, se édességeket, eritritet használok cukor helyett, nem sózom meg a zöldségeket, feldolgozott termékekből is csak az "igazit" veszem meg (felvágottra gondolok főleg).

Az edzéseket sem bírtam túl jól eleinte, abba fokozatosan rázódtam bele. Minden izomcsoportra edzek itthon, felsőtestre súlyzókkal (csak pár kg, egyelőre elég), lábra pedig a saját súlyom :D Már egyre gyakrabban biciklizem is 1-másfél órákat.

Nagy változás ez nekem, eddig kb. semmit nem mozogtam (szó szerint), teljesen rendszertelen volt az életem is. Akkor ettem, amikor csak kedvem volt hozzá, nem is túl "szép" ételeket. Csoki ment szinte minden nap (nem a magas kakaótartalmú :D), elég sok mirelit kaját is ettem.

Így éltem világ életemben, a súlyom sosem volt normális, de mindig inkább csak túlsúlyos voltam, durván kövér nem. Egészen őszig, akkor lettem 85kg és azzal betelt a pohár. Nincs semmilyen egészségügyi problémám, a mozgás hiánya és a túl sok kalória szép lassan, de biztosan idáig vezetett...

Negyediken laktunk, ahol legalább annyi volt, hogy a lépcsőn naponta többször fel-le kellett mennem. Kertes házba költöztünk, kb. meg sem mozdultam és ennek köszönhetően kétszer akkora tempóban jöttek fel a kilók. Csak később jöttem rá, mennyire sokat számított az is.

Ha egyszer lefogynék, izmot is szeretnék majd építeni. Fogalmam sincs, akkor hogyan fogom biztosítani a fehérjét...

A tojásra érzékeny vagyok, az kilőve. Túróval próbálkozom néha étkezések között, de ha egy nap ettem, egy hétig nem kérek újra. Olajos magvakat igyekszem gyakrabban enni, a kedvencem a pisztácia, de ahogy nézem 30g-al beviszek 7g fehérjét és 16g zsírt. Ha a reggelimet is sikerül letuszkolnom, ez még mindig csak 73g fehérje egy nap a 66g helyett, többet meg nem nagyon kéne enni zsírból.

2018. máj. 7. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!