Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Akik jeges vízben fürdenek,...

Akik jeges vízben fürdenek, azoknak mi a titkuk?

Figyelt kérdés
Hogy nem kapnak tüdőgyulladást? Hogy nem veszélyeztetik a szívüket? Pl. Kassai Lajos előadását hallgattam múltkor, és mondta, hogy minden tanítványával évente egyszer jeges vízben úsznak. De hogy lehet ezt kibírni? Vagy mi van, ha valakinek felfázása, vagy hasonlója van?
2018. febr. 4. 02:00
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem rendszeresen edzenek erre. Kb mint a finnek, a szauna utan a befagyott toba vagott lekben hulnek le.
2018. febr. 4. 06:18
 2/6 anonim ***** válasza:

Akik ezt megszokták, azok nem ismerok a megfázás, felfázás, tüdögyulladás, stb fogalmát, éppen mert kellöen edzettek.

A legtöbb északi országban természetes, hogy nem félnek betegesen a megfázásoktól meg hasonlókról, hanem a lehetö legkevesebbet pátyolgatják magukat.

2018. febr. 4. 07:58
 3/6 A kérdező kommentje:
Na jó, de ezt az edzettséget hogy lehet elérni? Én pl. nagyon szeretném ezt megvalósítani, csak van egy kis gond: már évek óta van valamiféle gyulladás a húgycsövemben, amivel az orvosok nem tudnak mit kezdeni, és hiába szedtem antibiotikumokat, nem múlt el. Már vagy 5 éve tart. Pl. ezért is nem mernék nagyon ilyeneket csinálni, mert állítólag rosszabb lesz tőle.
2018. febr. 4. 09:57
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha nö vagy, akkor tudnék tippet adni, mitöl lehet a gyulladás.

De ettöl függetlenül is a gyulladások kezelése a legtöbbször hütésböl áll.

2018. febr. 4. 11:19
 5/6 anonim ***** válasza:

Ezt úgy tudod elérni, hogy nem fürdesz kádban, hanem csak zuhanyzol és lehetöleg hideg vízzel. Ettöl garantáltan nem lesz bajod, csak eleinte kellemetlen érzés, amig nem szokod meg.

Ha már nem probléma, akkor valamivel hosszabb ideig is tudsz zuhanyozni, emellett a lakásbna a fütést is érdemes visszavenni - nappal max. 20, éjjel max. 16 fok elég, semmi bajod sem lesz töle.

Lehetöseg sokat legyél a szabadban (minimum 1-1,5 órát) mindenféle idöjárásban, csak öltözz fel annyira, hogy éppen ne fázz, de semmi esetre se legyen meleged vagy ne izzadj.

2018. febr. 4. 11:22
 6/6 A kérdező kommentje:
4-es: férfi vagyok, és sajnos már évek óta semmit nem tudok vele igazán kezdeni.
2018. febr. 4. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!