Mi a különbség a harcművészet és a küzdősport között? Mil tartznak az egyikbe és mik a másikba? Melyik csoport jobb az utcára?
"Különösen 9-es írt eszméletlen nagy baromságot"
Konkrétan mi nem volt igaz abban, amit írtam?
Még valamit tisztáznék! Látom, hogy jött azóta új komment, nem tudom, hogy kitől, de gondolom nem értelmes, elolvasni nem fogom, mert nem cseszem fel magam, hogy feleslegesen írtam le regényben a tények áradatát, valaki(k) ugyanúgy hülye/hülyék maradt(ak). Szóval most kivételesen maradnék a tévhitben és reményben, hogy az előző regényemből tanult most mindenki. (Annak ellenére, hogy tudom, hogy úgysem. :D)
Csak annyit fűznék még hozzá, hogy én nem egy Kung-fu fanatikus állat vagyok, hanem egy, a harci stílusokat tisztelő és szerető, reális hozzáállással gondolkozó ember vagyok, akinek van tapasztalata a küzdősportok és a harcművészetek terén is (ezt amúgy erről az oldalról hányan tudják még elmondani? Főként a noname nagyszájúakra lennék kíváncsi...). Én nem mondom, hogy a Baji Quan az jobb, mint a Box, vagy jobb, mint a Savate, vagy a Hung-Gar jobb, mint a Kick Box, meg ilyenek. Azért, mert egy Baji Quan mester összevert egy képzett küzdősportolót, aki több stílusban is jártas volt, az most nem jelenti azt, hogy a Baji Quan jobb. Mivel ilyen nincs! Mert van olyan Boxoló, aki elver egy Bajist, meg van olyan Bajis, aki elver egy Boxolót. Mivel a harc még mindig emberfüggő. A YouTubeon lévő Kung-fu videóst sem tartom legyőzhetetlennek csak azért, mert ő jól Kung-fuzik. Marhaság! De mivel jól Kung-fuzik, ugyanolyan ellenfele lehet bárkinek, mint egy másik jó küzdősportoló. Azért, mert ő a Bagua Zhang kéztechnikájával lekézitusázott egy Thai Boxolót, nem jelenti azt, hogy ez mindig sikerülne neki, csak azt jelenti, hogy lehet, mert ő profi és a stílus is nagyon jó!
Szóval lehet ócsárolni meg fröcsögni, szerencsére nem az itteni nép befolyásolja a valóságot, így a tényen, hogy a valódi harcba készült Kung-fu stílusok ugyanolyan jók lehetnek (és jó oktatás mellett ugyanolyan jók is!), mint a küzdősportok, nem tudtok változtatni.
Amúgy meg, jelenleg Boxolok. Csak, ha esetleg valaki nem tudná. Szóval nem úgy nyilatkozok a Boxról, mint ahogy itt teszik mások a Kung-furól, hogy azt se tudják, mi az. És érdekes módon, mikor sparring van, akkor azért látom a pillanatokat, amikor egy jó Kung-fu technikával be lehetne fejezni a küzdelmet. Persze nem mindig, nagyon jó a Box is, de valamikor, amikor mondjuk egy 6 éve Boxoló ellen bunyózok, aki azért már tud rendesen, és jól csinálja, gyors és agresszív, akkor néha jön a gondolat, hogy na, most az a Kung-fu technika de véget vetett volna a bunyónak és nyertem volna. Nem azért, mert az jobb, mint a Box, erről szó sincs, csupán az is működik és az is nagyon jó.
Erről ennyit.
"SűrítettLevegő nevű felhasználó válasza:
Macbeth, te, mint pillanatnyilag az oldalon lévő legnagyobb laikus, itt fikázol egy olyan stílust, ami a te istenített Kick Boxodat lesöpri a pályáról és erről már nem egy videót küldtem neked és nem egy emberrel beszéltem. Megmondtam neked, hogy maradj a hitvilágoknál és a küzdősportokat hagyd a hozzá értő emberekre.
Én, mint egykoron Wing Tsunos, Taekwondoos, jelenleg meg Boxoló, tudok nyilatkozni a stílusról. A kérdezőnek már leírtam a dolgokat privátban. Én sem ajánlottam neki, mert az oktatása nagyon gyér, de ettől függetlenül a stílus jó, egy középkategóriásnak mindenképpen megfelel. De te, Macbeth, ily laikusként, nulla tapasztalattal a Wing Tsunban, meg álomvilágban élve, ne hangoztasd hülyeségeid."
De levegő , te egy kung fu istenítő kölyök vagy .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!