Kyokushin karate vagy kick box?
Igen én is a Thai-boxra gondoltam a Kyo mellé. De ezt a 2 stílust írta. Vagy azért mert ez a 2 ami tetszik neki. Vagy mert elérhető távolságban nincs más küzdősport oktatás. Ezért ne mondtam a Muay-thait ahol ott van a clinch és onnan a lábsöprések meg kis földrevitelek, a könyök, térd technikák.
Tényleg ha már itt vagyunk. Kérdező. Más stílust is oktatnak elérhető távolságban nálatok??????? Mik vannak még ha van????
kick box edzésen van normális sparring fejre ütéssel,megtanulod,hogy folyamatos mozgásban kell maradod nem pedig üttetni magad.
míg kyon a védelem kb az,hogy fel van edzve a test és ki bírja tovább az ütést rúgást.
meg a legtöbb kyos helyen nincsen korosztályokra bontva az edzés és kerülgetni kell a 10 éveseket amikor éppen fogócskáznak.
eleve ilyen meghajlós,maskarás indokolatlanul tekintélyelvű téma a kyo.
nem szólhat zene edzés alatt,meg nem ihatsz edzés közben,az edző általában oldalról magyaráz nem edz,nem izzad veletek.
amire te szeretnéd arra jobb a kickbox,de a boksz gyorsabb és hatékonyabb lenne ha csak erre akarod mint írtad.
Kempo is nagyon jó. De nem írta. Így hiába mondom ha a legközelebbi 90 km-re van esetleg.
Meg akkor a Japán jiu-jitsu is nagyon jó önvédelemre. Kombinálva is nagyon jó. Japán jiu-jitsu + Muay-thai.
Nem ezt mondtam én is. Hiába mondom a Japán jiu-jitsu ha az nincs is ott. Vagy nem érdekli.
A kérdezett 2 stílusról meg a véleményem elmondtam. A párosításáróp is, hogy erős állóharcos lenne akkor.
És igen. Legyen sparring. Meg ami legyen pajzs, pontkesztyű, bokszzsák hogy ne csak levegő kékítés legyen. Hanem tudja, hogy milyen a szilárd felület.
Ha meg Kyo akkor êvek múlva otthon makiwara edzés.
A lényeg kérdező. Magáról én is meg aki ért hozzá és úgy gondolta, hogy ír azok elmondták a véleményüket. Én most is azt mondom a legjobban akkor jársz ha mind a 2-re jársz ha tudsz. Ha a suli/meló, idő, pénz engedi. Több edzés jobb, több edzőpartner jobb, több sparring partner jobb.
De arra mi már nem adhatunk választ, hogy te mire járj, neked mi tetszik. Azt már neked kell tudnod, érezned és eldöntened.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!