Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Van oktatás Kung Fu-ra és...

Van oktatás Kung Fu-ra és Wing tsun-ra is, mi a külömbség?

Figyelt kérdés
Mind a 2re lenne lehetőségem,sima kung fu-zzak vagy wing tsun?
2010. máj. 24. 15:30
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
A Wing Tsun az nem rossz, mert a kéztechnikát azt nagyon finoman és nagyon hatékonyan fejleszti. És persze kiváló önvédelem, de azért nem árt ha mellette bevállalsz még egy másik stílust is. Én például a wing tsun mellett aikidózok is, és a kettőt nagyon hatékonyan és brutálisan lehet kombinálni (már teszteltem haverjaimon, egyik ashihara karatés, másik kempós, harmadik muay thai boxoló, ja és nem kezdők vagyunk mert már mindannyian kb. 5 éve nyomjuk.)
2010. máj. 25. 13:27
 12/21 anonim válasza:
Nem azt írtam,h feltétlen vagy kifejezetten,de mindegy! A wing-tsunt annó direkt a nők önvédelmére fejlesztették ki. Az exem wing-tsun oktató,tőle tudom,meg a könyveiből,de ti biztos sokkal tapasztaltabbak vagytok!
2010. máj. 27. 06:33
 13/21 clint ***** válasza:

a wing tsunt nem nők önvédelmére fejlesztették, hanem egy nő

fejlesztette ki... utána évszázadokig csak férfiak használták. Igen tapasztalt vagyok, tavaly tettem le a mestervizsgát, ismerem az ország összes oktatóját, lehet akkor az exed hazudott vagy rosszul oktatták, tudniillik itthon van egy másik ágazat a Wing Chun amit gyenge oktató terjesztett el... ennyi, és ha kiváncsi vagy, Jövőre Hapkidoból is meg szeretném szerezni a dant, arról esetleg nem akarnál vitázni????

2010. máj. 27. 20:39
 14/21 anonim válasza:
Nem vitázni akarok! Főleg nem VELED! Leírtam amit tudtam,ezek szerint rosszul tudtam. Ennyi. Te keresel itt önigazolást! Tök jó,h ennyi sportot csinálsz! Még irigyellek is meg minden! Remélem megnyugszik végre a lelked!
2010. máj. 27. 20:57
 15/21 clint ***** válasza:
Nekem nyugodt a lelkem barátom, de ha te tudsz rosszul valamit nem értem mi ez a lenéző hangnem, nem kell irigyelni, mert sajna nem tudok megélni belőle, bp-en rengetegen oktatnak. ÉS nem keresek önigazolást csak kijavitottalak amit rosszul tudsz, nézd én is örülnék, ha valaki megsugná, mit tudok rosszul, annak idején azt hittem, hogy a take kwon do egy karate fajta, amig egy edző ki nem javitott, én nem vettem rossz néven mint te.
2010. máj. 27. 22:29
 16/21 anonim válasza:
Nem vettem rossz néven és nem pattogok. Te foglalkozol még mindíg ezzel.
2010. máj. 28. 08:40
 17/21 anonim ***** válasza:
Clint, milyen mester vagy te? A Wing Tsun meg Wing Chun 2 külön ágazat? ugyanaz mind a kettő...
2010. aug. 2. 11:58
 18/21 anonim válasza:
Nem az két külön ágazat. Ha jól tudom a Wing Chun mesterek a Wing Tsunból váltak ki és alakítottak maguknak egy egyesületet.
2010. okt. 17. 16:11
 19/21 anonim ***** válasza:

Na jó, néhány dolgot tegyünk helyre!

"A wing-tsun valóban a kung-fu egyik fajtája. Felkelő napot jelent."

Nem. A Wing Chun jelentése Gyönyörű Tavasz. És azért ez a neve, mert Yim Wing Chun volt a lány neve, akinek a apáca megtanította ezt a stílust, és róla nevezte el Wing Chun Kuen-nek (Gyönyörű Tavasz Ökle). És igen, nő volt, nőknek fejlesztette ki, de Yim óta a legtöbb Wing Chun mester férfi volt. És nem könnyített kung fu, csak más.

"az FBI-osokat is ezzel oktatják, illetve nem egy titkosszolgálat az ügynökeit"

Ezzel is. De én már hallottam ugyanezt a Defendo-ra, Krav Maga-ra Jujutsu-ra meg szinte minden stílusra, hogy tanítják az FBI-osoknak. Jómagam úgy hiszem, hogy mindenfélét tanulnak, nem csak egy külön stílust.

"itthon van egy másik ágazat a Wing Chun amit gyenge oktató terjesztett el"

Nem vagyok sem Wing Tsun, sem Wing Chun instruktor, de nem hallottam olyat, hogy Juhász Zoltán Si-fu gyenge volna. Ezt nem is nekem/nekünk kell megítélni.

"a Wing Chun mesterek a Wing Tsunból váltak ki és alakítottak maguknak egy egyesületet"

Ahogy nézzük. Az eredeti stílus a Wing Chun volt. Ebből vált ki Leung Ting (aki Yip Man utolsó tanítványa volt), és alapította meg sajátos iskoláját a Wing Tsun-t amit pont az írásmóddal akart elszeparálni a tradicionális wing chun-tól. Hogy ennek az oka most valóban a sértődöttség volna, 'hogy Yip Man nem neki adta át a stafétát' azt nem tudom. Nem is az én dolgom. Hazai berkekben valóban Máday Norbert Si-fu kezdett el Wing Tsun Kung Fu-t tanítani. A Wing Chun-osok Juhász Zoltán Si-fu vezetésével az eredeti vonala képviselik aminek jelenlegi vezető mestere William Cheung (Yip Man egyik legkiemelkedőbb tanítványa, Bruce Lee volt edzőtársa). Azt nem tudom, hogy Juhász Zoltán akkoriban a Wing Tsun berkeiben kezdte meg tanulását, azt hiszem nem. De tény, hogy egy időben a magyar Wing Chun és Wing Tsun együtt voltak, de a Wing Chun-osok nagyon hamar megszakították a kapcsolatot Máday-ékkal.Nem tudom miért, állítólag Máday pénzlehúzós hozzáállása miatt. Hogy ennek mennyi a valóságtartalma, azt nem tudhatom. Ugyanakkor elgondolkodtató a tréningek, szemináriumok már-már pofátlanul magas ára. Ezenfelül halottam már mende-mondákat arról, miszerint a Máday Wing Tsun-ban sok mesternél az a hozzáállás, hogy a 'Wing Tsun, az eredeti, és a legjobb kung fu, sőt a legjobb harcművészet a világon, minden más sz@r'. Nagyon elszomorító, remélem nem igaz, mert esetben megy az agymosás rendesen a wing tsun-ban. Remélem, hogy nem...

2012. aug. 24. 21:57
 20/21 anonim ***** válasza:

Öt állat stílusban nem tartozik bele a skorpió te elmebeteg!

Olyat nem is oktatnak itt és Bruce Lee nem wing tsun-t hanem

wing chun-t és yong chon kwan-t tanult.

2013. júl. 4. 18:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!