Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Félmaraton szeptemberig -...

Félmaraton szeptemberig - vajon teljesíthető a tervem?

Figyelt kérdés

Szeptember 16-án szeretnék indulni a Szigligeti Félmaratonon, de sajnos nagyon tanácstalan vagyok, nem tudom, merjem-e meglépni a nevezést. Jelenleg 11-12 km körüli köröket futok, 10 km/h körüli átlagsebességgel. Persze nem minden alkalommal, heti 3 szokott összejönni + 2 erősítő edzés, a 3 futásból csak egy ilyen hosszú (de az abszolút kedvenc, be kell valljam...:)). Úgy terveztem, megpróbálom heti 1 km-rel megtoldani a távot. Természetesen az az egyetlen célom, hogy ott lehessek és szintidőn belül teljesíteni tudjam a távot. Két és fél hónapom, azaz 11 hetem van. Mit gondoltok erről? Köszönök szépen minden tanácsot előre is!

23/L

2017. júl. 3. 21:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Ez rajtad múlik.

Azon hogy mennyire vagy elszánt és mennyire akarod.

Ha csak benevezel és csak edzegetsz nem biztos hogy sikerülni fog viszont ha meg akarod csinálni és teszel érte akkor biztosan sikerülni fog

2017. júl. 3. 21:09
 2/12 A kérdező kommentje:
Persze, ez nyilvánvaló, ha szuttyogok, nem lesz belőle semmi, ez már komolyabb idő-energiabefektetést igényel. Tudom, a felénél tartok csak, de úgy érzem, hajlandó vagyok ebbe fektetni, mióta elkezdtem mozogni pár éve, teljesen kicseréltek és most úgy döntöttem, szeretnék valami komolyabbat. Köszi a választ!
2017. júl. 3. 21:21
 3/12 anonim ***** válasza:

Simán összejöhet.

Én is 2-3x futok hetente 10 km-t, mellette kondizom, és örülök, ha emellett hetente legalább 1x úszni is eljutok.

Én is gondolkoztam már, hogy ideje lenne félmaratont futni, bár versenyre nem akarok menni.

Pár hete random elmentem este futni a belvárosba, nem is volt betervezve. A szokásos 10 km helyett 16-ot sikerült futni úgy, hogy el se fáradtam igazán (csak nem vittem magammal folyadékot, venni se tudtam, és nem bírtam így tovább). Nem is néztem az időt meg a km-eket, csak jó érzésből futottam végig.

Ebből kiindulva szerintem 11 hét alatt simán összehozod a 21 km-t, keress hozzá valami jó edzéstervet, egyél megfelelően, és menni fog :)

2017. júl. 3. 23:38
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen Neked is! Bízok benne, hogy menni fog. A hosszú körömnél mindig felteszem magamnak a kérdést, hogy vajon tudnám-e ezt csinálni még egy órán keresztül, és azt kell, hogy mondjam, hogy jelenleg valószínűleg még nem, nem tartok ott - de szeretnék és szépen lassan, de biztosan ki fogom tologatni. Elszántság van, idő van, reméljük, működik. Köszönöm a megerősítést!
2017. júl. 8. 16:43
 5/12 anonim ***** válasza:

Szerintem már most menne a félmaraton, ha 11-12 km-t le tudsz futni 6 perces kilométerekkel. Max egy kicsit lassabban futsz, mondjuk 6:30-cal. A szintidő 7:10-7:30 körül szokott lenni kilométerenként. Nem kell feltétlenül lefutnod edzésen a félmaratoni távot, a lényeg, hogy minél többet fuss hetente. Akár 5 km-t, akár 2-t, mindegy, az is számít. És edzéseken inkább próbálj kicsit a tervezett versenytempó alatt futni. Kevésbé fogsz kifáradni, jobban fogod élvezni a futást, és a hosszútávú állóképességedet is jobban fejleszti az alacsonyabb pulzus.

Mindenképp a Szigliget félmaratonra szeretnél menni? Ugyanez a sportiroda rendezte a Tihany félmaratont, és botrányos volt a szervezés, pl elfogyott a víz a frissítőállomásokon. Ráadásul vannak Szigligeten elég komoly szintemelkedések is, nem biztos, hogy elsőre az olyan jól fog esni. De persze te tudod, nem akarom kedved szegni :) Jó felkészülést kívánok!

2017. júl. 24. 00:28
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a véleményedet, tök jó volt olvasni! Közben úgy alakult, hogy a WizzAir félmaratont futom, lelkesen gyűjtögetem a kilométereket. Tegnap 5.26/perces tempóval futottam 15,6 km-t és nem érzem, hogy megviselt volna. A vizsgaidőszak kicsit kivett, de szépen jön vissza az erőnlétem. A hosszú kör után mindig szoktam pihenni egy napot, de holnap folytatom :) Egyébként megnéztem a WizzAir-es útvonalat, nekem nagyon szimpatikus.
2017. júl. 24. 15:56
 7/12 A kérdező kommentje:
Bocs, az előbb marhaságot írtam! Természetesen 5:26/kilométer :D (5,26 km percenként, na, az szép lenne :"D)
2017. júl. 24. 15:58
 8/12 anonim ***** válasza:
Az már szép, ilyen hosszút ilyen jó tempóban futni. Ezek alapján nem kell aggódnod a félmaraton miatt :) Szerintem akár a 2 órán belül idő is meglehet, ha így fejlődsz. Akartam is javasolni a Wizzair félmaratont, azon amúgy én is indulok majd.
2017. júl. 24. 21:26
 9/12 A kérdező kommentje:
Ez megnyugtató! :) Addig még lesz egy 12 km-es Night Run, az lesz a "debütálás", remélem, ott sikerül egy óra körül beérnem. Köszi még egyszer és hajrá! :)
2017. júl. 25. 19:00
 10/12 anonim ***** válasza:
Hajrá, majd írd meg, hogy sikerült a 12 km :) 1 óra alatt azért igen komoly tempó (5 perces km-ek) azt lefutni, de nem baj az, ha vannak motiváló céljaid (csak ne legyél nagyon elkeseredve, ha esetleg mégsem annyi lesz). Én is indulok amúgy a Night Run-on, csak 42 km-en.
2017. júl. 25. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!