Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Wing Chun edzésen kezdőként...

Wing Chun edzésen kezdőként mire kell számítani?

Figyelt kérdés

Pár héten belül (vagy szeptembertől) beiratkozom Wing Chun edzésre.

Még nem jártam harcművészetre se küzdősportra ezelőtt.

Mindössze néhány edzést néztem végig, de az nem Wing Chun volt.

Miket tanácsolnátok? Mire lehet számítani?

Hallottam olyat, hogy thai box edzésen a kezdőket beavatásként első edzés után csoportosan megverik az öltözőbe és persze ha visszatámad a kezdő akkor még jobban megverik. Úgy tudom itt ilyenre nem kell számítani, de az sem zavar ha igen, kibírom a beavatást, csak jó lenne tudni.

Olyat is hallottam, hogy a fegyelem és az ápoltság elengedhetetlen (ezzel nincs gond), de konkrétan itt mennyire kell ápoltnak és fegyelmezettnek lenni?

Ezen kívül bármiféle tippet, javaslatot, ötletet és észrevételt elfogadok, mint kezdő.

19 F

2017. júl. 2. 21:34
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Vagy sparringon, direkt hogy ne járjon.
2017. júl. 3. 22:34
 12/21 anonim ***** válasza:
96%

"És te hány Wing Chun edzésen voltál? Eljutottál olyan magas szintre, hogy megállapítsd a hasznát? Eljársz boxolgatni, azt hiszed tudsz valamit és te minden harcművészet (elsősorban a távol keletiek) felett állsz vagy mi? :D"

Ugyanezeket a kérdéseket magadnak is feltehetnéd, kedves kérdező! Te még "boxolgatni" sem jársz el, sőt elmondásod szerint még életedben nem jártál semmilyen küzdősport egyesület közelében sem. Akkor hogy van bátorságod felvenni egy ilyen végtelenül pökhendi attitűdöt? Felteszel egy kérdést, miszerint bármiféle tippet, javaslatot, ötletet, észrevételt és segítséget elfogadsz, hiszen kezdő vagy, erre a neked nem tetsző válaszok íróját elkezded egy utolsó paraszt módjára savazni? Na ez aztán a suttyóság netovábbja! Kimondhatjuk, hogy te semmilyen harci tapasztalattal nem rendelkezel. Akkor mégis hogyan tudnád objektíven megítélni azt, hogy mennyire minőségi egy wing chun, vagy egy ökölvívás tréning? Ennek kapcsán rögtön egy tanács: légy mindig alázatos és szerény az edzéseken! Ennek szellemében válhatsz csak igazi harcossá, ezt hidd el nekem!

Kapaszkodj meg, ugyanis elárulok egy titkot! Nem feltétlenül kell egy adott stílust évekig gyakorolnia valakinek ahhoz, hogy el tudja róla dönteni mennyi küzdelmi értéket nyújt. Ha az egyénnek kiépül egy stabil, komplex harci rutinja, akkor onnantól e rutinnak hála fel tudja mérni azt egy tetszőleges rendszerről, hogy az küzdelmi szempontból mennyi értéket jelent? Ergo egy átlag thai boxer, vagy egy átlag birkózó pontosan tudja azt, hogy például a krav maga és a ninjutsu mekkora parasztvakítás, hiszen saját harci rutinjuknak hála látják azt, hogy a krav maga és a ninjutsu a küzdelem hiánya miatt semmilyen szükséges képességet nem fejleszt. Én több mint egy évtizede funkcionálok ökölvívóként, előtte pedig majdnem két évig "tanultam" wing TSUN kung-fut. Hála a több mint egy évtizednyi ökölvívásnak teljes biztossággal ki tudom jelenteni azt, hogy az európai wing TSUN kung-fu tréningek hazugok és pénzelhúzók, harc szempontjából pedig értéktelenek.

A wing CHUN kung-fu tréningjeiről már abszolút nem vagyok ilyen negatív véleménnyel. Úgy tudom, hogy ezeken az edzéseken van rendszeres erősítés, állóképesség fejlesztés és időnként védőruhás sparring is. Egy ilyen klubba szeretnél te beiratkozni, így alapvetően jó felé tendálsz.

Abban biztos lehetsz, hogy se az első tréning után, se a századik tréning után nem fognak téged csoportosan megverni az öltözőben. Ilyen esetek biztos történnek a Francia Idegenlégió kiképzésén, vagy a már Korbács által említett fiatalkorúak börtönében, de egy küzdősport egyesület edzésein nem. Ebben biztos lehetsz! Ha esetlegesen mégsem tetszene a wing chun, mint stílus, azonban maradnál a harcművészet világában, akkor kerüld el jó messziről a levegőkékítő, csaló klubokat és válassz a következő, reális küzdelmi kompetenciákat biztosító rendszerek közül: box, thai box, savate, birkózás, judo, BJJ!

#CHRILLEX

2017. júl. 3. 23:01
 13/21 A kérdező kommentje:

Hallod öcsi, járhatsz te 24/7 boxolni én járok max 1 évet Wing Chun-ra és szétütlek akárhol akármikor.

Azt azért nem tudod mit sportoltam az eddigi 19 évem alatt, milyen paraméterekkel és képességekkel rendelkezem :)

2017. júl. 4. 01:46
 14/21 anonim ***** válasza:
97%

Kedves kérdező! Esetedben kettő lehetőség áll fenn.

Az egyik lehetőség az, hogy egy tipikus buta, primitív, tudatlan, tájékozatlan, agresszív, kultúra nélküli, nagyképű proli vagy. Ezt tartom valószínűbbnek. Én nem akarok se hencegni, se piedesztálra emelni magam, se elkeseríteni téged, de az egyetlen egy évnyi, közepesen rosszul oktatott, light contact wing chunoddal nem fogod felvenni a versenyt az én 11 évnyi ökölvívásommal. Nem csak az enyémmel nem fogod, senkijével sem. Szomorú vagyok, hogy ezzel te nem vagy tisztában. Sajnos nem te vagy az egyetlen ilyen átvert barom, sokan gondolkodnak még így, egészen addig, amíg egy sparring, vagy ne adj' Isten egy utcai konfliktus során be nem törik az orrukat. Mivel tudom, hogy az autentikus keleti harcművészeteket milyen hitványul edukálják Európában, ezért attól tartok, hogy 11 évnyi wing chunnal sem vennéd fel a versenyt az én 11 évnyi ökölvívásommal. Én 26 éves vagyok, te pedig 19. Én a te korodban már öt éve küzdősportoltam, te pedig lassan 20 évesen még azt sem tudod eldönteni, hogy egyáltalán mikor iratkozz be. Ekkora pofával, ilyen undorító kivagyisággal, ilyen szociopátiás működéssel még a lagymatag wing chun tréningen is előbb-utóbb kicsapja valaki a lepedékes fogadat. Csodálkozom, hogy ezt eddig az iskolában, otthon, vagy a kocsmában még nem tette meg senki. Sajnálom azt az egyesületet, amelyet te majd az esetleges jövőben "képviselni" fogsz. Milyen harcos válna belőled ilyen visszataszító magatartással?

Te magad írtad azzal a két fasírtzabáló kezeddel, hogy az eddigi értelmetlen életed során még egyszer sem voltál küzdősport edzésen. Akkor meg miféle paraméterekről és képességekről hadoválsz itt, hisz nem rendelkezel semmifajta harci rutinnal?! Netán skizofréniában szenvedsz és a kérdést egy másik személyiséged írta, mint a kommenteket? Egyébként örömmel szavadon fognálak és adnék neked lehetőséget egy full contact kesztyűzés során arra, hogy "szétüss", azonban továbbra is Szlovákiában élek, ráadásul a munkahelyemnek köszönhetően most ezt a hónapot Ukrajnában töltöm, így ez a kesztyűzés sajnos nem valósulhat meg, de ha a környéken jársz, akkor csengess be!

A másik lehetőség az, hogy a kérdést csak trollkodás céljából írtad ki, hozzászólásaidban pedig szándékosan provokálsz, a feszültség generálása végett. Ez esetben csak egy szimpla gyökér vagy.

Sajnálom a többi kommentelőt, akik azért írtak ide, hogy tényleges segítséget nyújtsanak egy rászorulónak, erre a segélykérőről kiderül, hogy egy bunkó idióta.

#CHRILLEX

2017. júl. 4. 02:33
 15/21 anonim ***** válasza:
91%
A kérdezőnek (stílusa alapján) wing tsunon van a helye. Ott simogathat hasonló nagyarcú egyedeket, elhitetve magával, hogy tud valamit.
2017. júl. 4. 09:27
 16/21 anonim ***** válasza:
91%

Hát hallod jobban jársz a wing chunnal!

Ott nincs sparring, ezáltal megúszod majd az edzőtársaid dühét emiatt az undorító stílusod miatt!

És igen, van hogy küzdősporton elverünk embereket a RINGBEN, de az ilyeneket mint téged!

Aki szerényen, jól nevelten, alázatosan jön be edzeni azt mindenben segítjük, de az ilyen tetveket úgy elverjük sparringon hogy orra-szája vérezzen és még a terem 20 kilométeres körzetéből is elhúzzon.

Az 1 év wing chunoddal nem hogy egy bokszolót, de még egy 50 kilós roma gyereket sem versz el, mert az legalább megszokta az erőszakot, míg te símogatod magad a wing chun "edzésen".

Egyébként az ilyen parasztvakító edzésekre járnak a legnagyobb nyomorékok (gazdagok, elkényesztetett, gyáva kölykök) mert nem éri őket semmi féle megterhelés (elfáradás, elverés) ellenben verhetik a nyálukat a csing-csungra.

2017. júl. 4. 10:38
 17/21 anonim ***** válasza:
0%

Üdv kérdező tehát a wing chun stílust választod . Igaz jobb mint a Leung Ting által létrehozott Tsun de még így sem hasonlítható össze a küzdősportokkal ami a hatékonyságot illeti . IP MAN a Wing Chun alapítója sem volt akkora ász ahogy igyekeznek beállítani .

Engedelmeddel inkább azt írnám le hogy mire ne számíts egy edzésen .

1 - Nem kapsz valós tudást csak ámítást .

2 - Nem fejleszti ki azon értékeket amelyekre egy valós harc során szükséged lehet ( állóképesség , fájdalomtűrés , erő növekedés , jó reflexek , ügyesség, és mentális fejlődés . )

3 - De amit kapsz a pénzedért az hamis önbizalom és irreális a valóságban szinte nem is használható technikák gyűjteménye .

Azt állítani hogy egy év wing chun-nal a hátad mögött bármikor legyőznél egy olyan személyt ki 11 éve boxol nos ez abszurdum . Ugyanis egy boxoló minden téren jóval fejlettebb harcos egy wing chunt űzőnél . Remek lábmunka , az ütéseik messze a legjobbak , mozgékonyabb és jobban is bírja a terhelést . Illetve ne feledjük a sparringot sem ami nem elhanyagolható ha jól akarsz küzdeni na de ennyit erről .

Mennyire kell ápoltnak lenned ? Érdemes az edzés előtt lezuhanyoznod és ha indokolt megborotválkoznod ... ... ... A ruha melyben edzel legyen mindig tiszta friss . Tehát a tréning után otthon érdemes kimosnod .

Fegyelem ? Légy annyira fegyelmezett és komoly amennyire csak tőled telik , tehát ne próbálj tréfálkozni , menőzni stb . Mindig figyelj arra mit mond a mestered és tartsd be az utasításait . Légy illedelmes .

" Mire lehet számítani?

Hallottam olyat, hogy thai box edzésen a kezdőket beavatásként első edzés után csoportosan megverik az öltözőbe és persze ha visszatámad a kezdő akkor még jobban megverik. Úgy tudom itt ilyenre nem kell számítani, de az sem zavar ha igen, kibírom a beavatást, csak jó lenne tudni. Mire lehet számítani?

Hallottam olyat, hogy thai box edzésen a kezdőket beavatásként első edzés után csoportosan megverik az öltözőbe és persze ha visszatámad a kezdő akkor még jobban megverik. Úgy tudom itt ilyenre nem kell számítani, de az sem zavar ha igen, kibírom a beavatást, csak jó lenne tudni. "

-Amennyiben normális csoportot fogsz ki ilyenre nem kell számítanod . Semelyik edzésen nincs szokásban az újoncot beavatás gyanánt elverni , ez csak mese habbal tehát ilyesmitől nem kell tartanod . Ha ez történne ahogy már előttem írták szinte senki sem maradna az edzésen ami jelentős pénzbeli kiesést eredményezne .

Kívánok neked sikeres edzéseket ám kérlek majd ne csodálkozz ha a wing chun stílusod nem lesz a hasznodra és a belé fektetett energia és idő ellenére mégis csak könnyű prédája leszel a támadóidnak .

2017. júl. 4. 13:07
 18/21 anonim ***** válasza:
22%
1 év csingicsungi után max az óvodás kislányok ellen lesz esélyed
2017. júl. 4. 14:15
 19/21 anonim ***** válasza:
22%
Tanuld csak a Wing Tsun-t, ezekre a rémült egerekre ne hallgass. Nem véletlenül győzködnek, arról, hogy semmire sem jó. Önvédelmet tanúlsz, nem szájhősködést.
2017. szept. 1. 12:16
 20/21 anonim ***** válasza:
66%

Akkor nyomjátok csak a csingcsungot,de aztán ne sírjatok ha egy küzdősport múlt nélküli ember is szájba csapkod titeket az utcán :D

2017. szept. 1. 17:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!