Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen egy capoeira edzés?

Milyen egy capoeira edzés?

Figyelt kérdés
Pontosabban azt szeretném tudni, hogy mit csináltok egy ilyen edzésen. Azt mondták nekem, hogy zenélnek, énekelnek, tapsolnak, meg persze csinálják a jingát. De rámentek a bunyó részére is? Ilyenekre gondolok, hogy boxzsák, ütő-rúgópajzs, full contact vagy legalább semi-contact edzőmeccsek, a rodában.....stb. Néztem ennek a Budapesti Grupo Capoeira Brasil-Pimenta capoeira weblapot, mennyire jók az edzések ott? Gondoltam "kiegészítő" harcművészetnek kipróbálnám (Én amúgy aikidózok 7 éve, és mellette boxolok 3 éve.)
2010. máj. 19. 10:33
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia,

ez nem erről szól, egyáltalán nincs contact edzés. Ha bunyózni akarsz, akkor inkább válassz más harcművészetet.

Viszont a puding próbája az evés. Menj le valamelyik csoport edzésére, általában az első alkalom ingyenes.

De hogy kicsit haza is beszéljek, nézd meg a cdo-t is. ^^

[link]

2010. máj. 19. 12:08
 2/7 A kérdező kommentje:
Én elhiszem, hogy csak nem erről szól, de azért pár hatásos és váratlanul bevethető rúgástechnikát csak megtanítanak, egy capoeira edzésen. Én rúgni akarok megtanulni. (Tudom ott van arra teakwondo, de nekem az nem tetszik.)
2010. máj. 20. 08:24
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha a rúgásokat talán leginkább hangsúlyozó taekwondo nem tetszik, és kontaktot akarsz, akkor én javaslom a muay thay-t. Persze, ha gazdag, látványos rúgásanyagot akarsz tanulni, akkor nem, de ha fontosabb Neked, hogy tudj kevés, néhány fajta rúgást, de azt brutális erővel és kiváló kivitelezéssel, akkor mindenképpen a muay thai-t ajánlanám.
2010. máj. 30. 11:33
 4/7 A kérdező kommentje:
Legalább legyen szíves valaki írja, le, hogy hogyan zajlik egy capoeira edzés, pontosan.
2010. máj. 30. 14:24
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én annak idején csak rövid ideig, pár hónapig capoeiráztam, az ACDP-ben. Nálunk az edzés így nézett ki:

Mindenféle általános bemelegítő gyakorlatokkal kezdtünk, szökdeltünk, ugráltunk, másztunk, fekvőztünk, nyújtottunk, aztán külön gyakoroltuk a különböző technikákat, elhajlásokat, lábsöpréseket, rúgásokat, többször elismételve, részekre bontva, az edzés végén pedig rodáztunk, játékosan, szabadon, ahogy jött, "harcoltunk" egymással, ki-ki képessége szerinti technikákat bemutatva.

Az edzés alatt végig szóltak a capoeira-zenék, és általános volt a jó hangulat, vidámság, még a legfárasztóbb részek alatt és után is. A capoeira-edzések mind nagyon megerőltetőek, ezért is kiváló kondíciót adnak. Remélem tudtam ezzel segíteni a döntésben.

2010. máj. 30. 22:50
 6/7 anonim válasza:

Ha a bunyó is érdekel nézz le Tourohoz a CDO csoportból:

[link]

Itt csak olyat tanulsz, ami valóban működik! (földrevitelek, gáncsok, rugások, ütések stb.)

2011. ápr. 19. 19:05
 7/7 anonim ***** válasza:
Persze hogy vannak benne halálos ruggások is de persze gyorsnak és hajlékonynak kell lenned !!
2011. máj. 7. 08:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!