Mikor van az a pont, mikor orvoshoz/gyógytornászhoz kell fordulni?
Bármikor...
De amúgy a mély hátizmok erősítéséhez nem elég "otthon gyakorlatokat" végezni...
Súlyzóval felhúzás, saját súllyal hiperhajlítás, ezt javaslom derék táji fájdalomra
Hát közép, súlyzóval döntött törzsű evezés, saját sullyal húzódzkodás.
Ezek a gyakorlatok megedzik a hát izmokat.
Szerintem jó lenne hozzáértő szakemberrel (személyi edző, testnevelő, gyógytornász) egy személyre szabott hátizom és gerinc-erősítő programot összeállíttatnod, rááldozni az időt és pénzt, mert ez egy megtérülő 'befektetés', ill. megpróbálni csökkenteni az ülő helyzetben töltött órák számát.
Ezen felül elmennék ortopéd orvoshoz is, h. nincs-e valami nagyobb gond, elváltozás, pl. dupla S a gerincemben.
A volt férjem és a bátyja is geek, mindketten gerincferdülésesek, harmincas éveikre elkezdett görbülni a hátuk (tizenéves korukban, mikor nőttek, nem igazán sportoltak, ami nagyon meglátszik és meg is érzik magukon - gyakran fáj a hátuk).
Illetve a szüleik is ülőmunkát végeznek, és ők is nagyon görbék...
Az exem kb. 1 éve jár gyógytornászhoz gerinctornára önszántából, és már látszik az eredménye külsőre is, + már nem szokott fájni a háta.
Én is geek vagyok, fiatal korban ez a típusú hátfájás = edzettlenség...
Tessék elolvasni a sárga kapszulát, aztán venni egy kondi bérletet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!