A rollerezzés fogyaszt?
Sziasztok!
A kérdésem az lenne hogyha mondjuk minden 2. nap rollereznék kb. fél órát akkor tudnék fogyni?
Azt tudom hogy a biciklizéstől lehet fogyni de a rollerezéstől is?
az mit jelent?
Bocsi de nem nagyon vagyok otthon az ilyen dolgokban
A tested energiát hasznal, az energiához évessel jutunk mert az étel energiát hordoz, legalábbis azt nevezzük ételeinek amit a gyomrunkba juttatva energiává tudunk alakítani.
Az energia mértékegysége ebben az esetben a kalória.
Ha tobb kalóriát eszel mint amit elhasznál a szervezeted akkor gyarapodni fog es zsír formájában elraktározza későbbre.
Ha kevesebbet, akkor az anno elraktarozott zsírhoz nyúl, ezt hívjuk fogyasnak.
Könnyen belátható, hogy ha növeled a lemozgott energiat (pl rollerezessel) de alapból túl sokat eszel vagy a mozgástol éhesebb vagy es többet eszel, nem fogsz fogyni, míg akar mozgás nélkül, simán kevesebb évessel is lehet fogyni.
Igy a válaszom azt jelenti, hogy nem attól fugg, hogy fogyni fogsz-e hogy mit mozogsz, hanem hogy mennyi a kalóriamerleged az adott napra. Ha tobb mint amit felhasználtal, akkor egy maraton futás után is hizol.
Értem
Köszönöm a választ :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!