Milyen a Goju-ryu karate?
Küzdelmi része érdekel elsősorban. Másodsorban az önvédelmi értéke.
Edzésen a küzdelmek azok full kontaktosak? Ha igen fejre full kontaktal ütnek, rúgnak? Testre full kontaktal ütnek, rúgnak? Illetve, hogy combrúgások vannak? Ha igen akkor azok is full kontaktban mehetnek?
Illetve, hogy az ütéstechnikái között megtalálható-e az ökölvívásban használt felütés és a horog is az egyenes ütésen kívül?
Könyöktechnikákat nem tudom, hogy sparringban lehet-e használni. De ha nem is tudom, hogy tanítják. Videón láttam vele töréstechnikákat. Könyökkel.
Illetve még a térd. Térd van sparringban?
A japánok a Tang Langról (Északi Sáska Kung-fu) koppintották teljes mértékben, igazából annak a butított változata, de még így is nagyon jó stílus. Sajnos a sparring részével nem igazán vagyok tisztában, ugyanis ez oktató függő. Valahol van full kontakt sparring, valahol nincs. Mivel ez egy keleti harcművészet, a sparringban sincsenek szabályok, azt csinálsz, amit tudsz. Normális helyen kapsz egy ilyen kis fütyi zsákolókesztyűt meg egy fogvédőt, aztán teljes erőből, amennyire csak tudod, mehet is a harc és oda támadsz, ahova akarsz. Ez a tradicionális Kung-fu sparring, és mivel a Goju-Ryu Karate eléggé lemásolta az egyik Kung-fu stílust, talán ezt is megőrizte. Maga a stílus jó, az oktatása sem rossz, úgyhogy menj le egy edzésre és nézd meg, hogy ott mi van. Ha tetszik, akkor maradj.
És igen, használja a Box alap 4 ütését, de nem mindig, helyette hatékonyabbakat használ többnyire; csapásokat, de persze, néha mehet egy horog, vagy felütés, néha ezek a legjobbak. De ezt majd úgyis te döntöd el, hogy mely technikák kedveznek neked, aztán később azokat még jobban testre szabod és akkor lesz meg úgymond a saját harci stílusod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!