Ha a nyugalmi pulzusom 90 korul van, akkor a 132-es pulzus jo lesz zsiregeto pulzushoz?
A gyaloglashoz mar hozza edzodtem mivel egy hegyen lakom igy sokat setalok napi szinten. Ezert ami nekem kenyelmes a futopadon az a 132-138 pulzus.
30 eves vagyok es a 65% igy nekem 123 pulzus.
A 132 akkor mar nem is zsiregeto tartomany?
Nincs zsírégető meg nem zsírégető tartomány... ez a buta gyerekek fejében kavargó félinformációk eredménye...
Aerob meg anaerob tartomány van...
Aerob, ha az izomzatod megfelelő mennyiségű oxigént és tápanyagokat fel tudja venni a vérből, így nem emészti fel a saját raktárait... magyarul akár órákig tudod csinálni az adott mozgásformát.
Anaerob meg ha nem kap elég oxigént és tápanyagokat, így kénytelen a saját raktárait használni, magyarul gyorsan kifárad... pl súlyzós edzés, vagy gyors futás...
Az anabolikus és katabolikus folyamatok pedig állandóak a szervezetben, egyiket sem kell "beindítani" nincs olyan pulzus tartomány, ahol bármelyik leállna... majd ha meghalsz akkor az építő folyamatok leállnak a lebontók még akkor is jódarabig üzemelni fognak :D
Az aerob tartomány csúcsát érdemes becélozni, mivel az az a mozgás amit szinte akármeddig tudsz csinálni, és közben, ha időd engedi marha sok kcalt elégethetsz...
Nem kell ehhez matekozgatni... ez az a pont, ahol lihegés nélkül tudsz épphogy beszélni...
De ha lihegsz sem nagy tragédia...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!