Meg lehet valahogy állapítani hogy hol vagyok? Tegyük fel van nálam egy térkép és egy iránytű és egy dzsungelben vagyok ahol nincsenek jellegzetes tereptárgyak amik a térképen jelölve lennének?
Figyelt kérdés
És attól függetlenül meg tudnék találni egy célterületet hogyha csak a hozzávetőleges irányt tudom? Pl.: kb. 30km észak
És hogy mérhetem a megtett távolságot ha nem tudom a sebességemet?
2016. dec. 29. 14:56
1/2 anonim válasza:
Az iránytű arra jó, hogy megmutassa merre van észak.
2/2 anonim válasza:
Referencia pont nélkül csak egy iránytűvel nem tudod megmondani, hol vagy... minimum alap csillagászati ismeretek kellenek, akkor talán a nap állásából és az árnyékokból már lehet következtetni, de még akkor is jobb, ha keresel egy folyót pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!