Ti hogyan álltok a futáshoz?
Én is rühellem, dögunalom.
Bringázz inkább, én is azt nyomom. ;)
Hasonlóan állok hozzá, mint te. Évtizedek óta nem tudok s nem szeretek futni, de most a fejembe vettem, hogy mint szárazföldi emlős meg különben is, egészségtudatos ember, csak kéne. Úgyhogy néha futok pár tíz métert (ehhez is dobni kell akaraterőre, 2 méter után fel akarom adni). Majd lesz valami, tavasszal szerintem jobban rákapcsolok, most rosszabbul esne, addig erősödöm, ami nem tudom, számít-e, de bajnak nem baj.
A motiváció az, hogy meg akarsz tanulni futni. Én nem hiszek benne, hogy ne tudnék legalább ilyen kis félmaraton szintre feljönni, persze idő kell hozzá. Vannak edzéstervek totál kezdőknek, eleinte többször 1 perc futással (sok, de meg lehet csinálni, nekem is ment, amikor egyszer rávettem magam)... Kvázi mindenki belejön, hacsak nem nagyon beteg. Egy hónap után le lehet futni 5 km-t, hogy mennyi idő alatt, az persze igen változó. De ha neked lelki problémáid vannak vele és 2 vagy 5 hónap alatt éred el azt, az is jobb, mint a semmi.
Az unalommal nem tudok mit tenni, nekem olyan nincs. Ha alig bírok valamit, azt sosem unom. Fekvenyomáskor sem jut eszembe unatkozni akkora súllyal, amit alig tudok kinyomni... De lehet zenét hallgatni, gondolkodni, ésatöbbi. Nálunk a táj is szép, ha egész nap sétálok benne, akkor sem unalmas. Szóval ezt oldd meg valahogy, a másiknál pedig futás-gyaloglás-futás-gyaloglás, játék a tempóval (ha teljes erőből futsz, hamar kifulladhatsz, de én pl. kocogni nem tudok, mert a sétát nem unom, de az igazán lassú futást nagyon)... Minél többet gyakorlod, annál tovább bírod. Nem szabad feladni, ha fél perc után kifulladsz, pihensz és újra...
Anno akkor szerettem, amikor célt kellett futni, és végre a tanár nem aszerint értékelt, hogy mennyit futok, hanem, hogy magamtól mennyit teszek bele (tegyük hozzá, hogy annyira nem futottam katasztrofálisan, csak gyengén), vagy legalábbis sima 4-es lehetett lenni, ha odatetted magad (az ötösért azért kellett az abszolút értéken vett eredmény is).
Most így perpill én se szeretek, nekem az lenne motiváló, ha tudom, hogy kell, mert érzem, hogy jobb lesz, ha csinálom (lejárok edzeni, úgyhogy ez most nincs, mert megvan a kellő mozgás), illetve tuti nem próbálnám meg zene és anélkül, hogy összevethetően mérem valahogy a teljesítményem.
Futás? Csak annyit amennyi szükséges, megtanultam verekedni. :)
Inkább tekerj.
Ha tudsz angolul, és szereted a zombikat, akkor töltsd le a Zombies Run! játékot. Én azzal kezdtem, kb. egy hónapig kellett, utána már csak a futás öröméért is el tudtam menni futni.
Hallgatod a történetet, meg közben a zenéket a telódról, néha a sztori is felpörget, így könnyebb. Aztán alig várod, hogy megint mehess, hogy meghallgasd a következő részt is.
Magyarul sajnos nincs ilyen app.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!