Profi lovasok! VÉLEMÉNY?
13 éves vagyok fél éve lovaglok. Születésnapomkor azt mondta apa hogy már nagyon jól lovaglok és ezért vesz nekem egy olyan lovat amilyet akarok. Angol telivért kértem meg is kaptam. Viszont az a baj vele hogy ha húznám a hevedert akkor sunnyít meg multkor mikor a fedelesben lovagoltam megijedt és beugrott vágtába. Nem estem le mert ugye már jól lovaglok de mégis azóta félek tőle. Gondolkoztam hogy kérek egy ügetőt mert ugye azok nem tudnak vágtázni és akkor nem kell félem attól hogy elfut velem. És akkor a Dominót meg eladnám.
Szerintek jó ötlet?
Jézus.. :D
Eloszor is: az ugetok olyan vígan vagtaznak h orom nezni, ráadásul azok kimondottan pörgős lovak, sokszor be sincsenek rendesen lovagolva.
A lovad azért sunyit, mert hevederiszonyos (kezd lenni) nagyon finoman nyergeld es ne tepd be a hevedert. Fokozatosan húzd meg, lyukrol lyukra.
Ettől eltekintve ne tarts a lovadtol, adj időt míg osszeszoktok, ez nem ugy megy h eladogatjuk mert megijedtunk tole. Olyan mint egy kutya, meg fog szeretni, ismerni es ragaszkodik majd hozzad! :)
Jo lovazast!
Ha félsz vágtában és úgy érzed nem tudod irányítani a lovat akkor szerintem nem tudsz jól lovagoni!!
A tudás ott kezdődik, hogy az alap jármódokban tudsz lovagolni és ha megugrik alattad a ló mgtudod állítani és tudod mit kell tenned. Nem fajtát választunk hanem egyedet a te tudásodnak megfelelően de az alap dolgokat akkor is tudnod kell, mert bármikor még a legszelidebb a legjobban idomított ló is megugorhat és megriadhat. Ha félsz tőle az nem jó ómen mert érzi rajtad és úgy gondolja, hogy ő a főnök. Én az oktatód segítségét kérném, hogy segítsen idomítani a lovadat is. Amúgy fél év alattnem hiszem hogy olyan nagyon jól tudnál lovagolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!