Mivel kell ilyen "tóban" pisztrángot fogni? -->Többi lent.
Legyezős módszert nem ajánlom hacsak nem akarsz egy jó pár ezret költeni külön legyezős cuccokra (bot, damil, orsó stb.) pergetve talán a legegyszerűbb kis méretű woblerrel villantóval vagy esetleg körforgóval és egy lágy pergetőbottal vékony damillal felszerelve.
Ha még van kérdésed írj nyugodtan.
És ha fenekezel, akkor fűzd a kishalat a bőre alatt, vékony fűzőtűvel, óvatosan! A horog a fejénél jöjjön ki. Ha úsztatod akkor a a hátúszó mögé szúrd, de óvatosan, bele ne vágd a gerincbe! Fenekező szereléket érdemes lehet megemelni, pl tirolifával vagy búvárúszóval, stb. Én tirolifával szoktam ragadozózni és megfűzöm a kishalat. Ez süllőre bevált, ami elég óvatos egy hal, szóval a pisztráng is csak rámegy.
Pergetésnek meg az a nagy előnye, hogy körbe tudod járni a vizet és tudod keresni vele a halat. Kis körforgó, sima villantó vagy valami olcsó gumihal egyszerű színekben szerintem működik. Vagy valami kis méretű wobbler, ami keszegre, kisebb pisztrángra hasonlít.
Ha úszózol, abban az a jó, hogy berakhatod vízköztre, felszín közelbe, fenékre is. Én olyan úszót ajánlanék, amin belül tudod átvezetni a zsinórt, nem az alján van egy gyűrű. Az ólmozást nem kell agyon bonyolítani. Elég egy nagyobb cseppólom középtájra a hal meg az úszó közé. Nem kell nagyon besúlyozni, mert a csalihal súlyát is bele kell kalkulálni.
Majd írd le, hogy mi lett, mit próbáltál ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!