Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Jóga otthon, vagy jóga órán?

Jóga otthon, vagy jóga órán?

Figyelt kérdés

Kezdő vagyok, még csak most ismerkedek magával a jógával. Szerintetek el kéne mennem órára, hogy ott megtanuljam az alapokat, vagy elsajátíthatom otthon a jógázás (és annak alapjait) otthon is gépről, filmekről, avagy képekről?

Nem tudom, hogy egy jógaóra hogyan is működik, nem tudom milyen árban vannak pontosan, de meglehet, jobban járnék, ha otthon kezdenék el jógázni(?), de nem értek hozzá, és érdekelne hozzáértők véleménye.

Ráadásul férfiú vagyok. Nem tudom, hogy mondjuk egy ilyen órán mennyi férfi vesz részt, de feltételezem, hogy nem sok, így hát lehet ki lennék nézve, vagy ilyesmi.

Előre is köszi a segítséget!

21/F

2016. aug. 11. 18:25
 1/3 Andizsuzsi ***** válasza:
Mindenképpen órán. Magadtól nem tudod megtanulni, mert nem látod a hibás tartást, nem tudod javítani. Én 960 Ft/óra áron járok, de ez nagyon változó stúdiónként, és jógafajtától függően.
2016. aug. 11. 18:56
 2/3 Andizsuzsi ***** válasza:
Ja, és jógaóráról senki nem néz ki senkit. Vannak ott fiúk, lányok, idősek, fiatalok, kövérek, soványak. Mindenki a saját korlátaival küzd. Ha majd elmész egy órára, meglátod, hogy mindenkinek van gyenge és erős oldala. A jóga többféle készséget is követel, a gyengébbek fejlesztése a cél. Én pl jó vagyok "erőgyakorlatokban", kevésbé vagyok hajlékony és borzasztó az egyensúlyozó képességem.
2016. aug. 11. 19:04
 3/3 anonim válasza:
A kettő kombinációját javaslom. Az órán kijavítják a hibáidat, megmutatják, hogy kell. Ezeket célszerű otthon - reggel, étkezés előtt, és este néhány órával a vacsora után - ismételgetni. Napról-napra jobban fog menni. A reggeli gyakorlatokra kérhetsz javaslatot is, a Szúrja namaszkára gyakorlatsort tartom a legjobbnak. Az ízületek hajlékonyságát célozd meg, idősebb korban az már keményebb dió...:-)
2016. aug. 12. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!