Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Futócipő feltétlen ajánlott a...

Futócipő feltétlen ajánlott a hobbi szintű futáshoz?

Figyelt kérdés
Beszélgettünk egy ismerősömmel, hogy milyen sportokat végez mostanában és elő jött, hogy járok futni. Mikor kérdezte, hogy miben szoktam futni mondtam neki egy kínai teremcipőben és ekkor mondta mekkora hülye vagyok. Heti 5 alkalommal futok 2-4km között egyenlőre. Ezt a későbbiekben szeretném a duplájára felvinni. Szóval durván heti szinten 40-50km között futnák. Ehhez feltétlen szükséges egy futócipő vagy elég egy márkásabb sportcipő/talpbetét? Mellesleg nem fáj a lábam a teremcipőben sem, és betonon futok egyenlőre csak! Viszont ha dupláznám a távot már lenne benne földes út is.

2016. júl. 21. 16:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
70%

Írtam: érdemes kipróbálni egy Kalenji-s cipőt. Mivel a kérdező írta, hogy nincs pénze túlzottan egyelőre, tekintve a lehetőségeit. Ég és föld lesz a különbség az és a kínai teremcipő között.

Én meg azt tudom neked elárulni, kedves 79%-os, hogy 15-20 kilométer az még túró távolságilag. Még csak nem is futom olyan gyorsan őket (12-13 km/h, bár pár kraftosabb dombozás erősen változtat rajta).

Az 50 k az meg csak egy szám volt, célozva arra is, hogy nem engedhet meg mindent magának.

2016. júl. 22. 00:28
 12/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Fogok venni egyet és legfőképp arra voltam kíváncsi, hogy mennyire érdemes futócipőt venni meg esetleg tanácsokat vártam ugye milyet vegyek. A keretem 15,000 amúgy amim van mivel ennyit tudok a nyári melóból való fizetésemből mellőzni.
2016. júl. 22. 08:22
 13/17 anonim ***** válasza:
Annyi bőven elég, kicsivel több, mint a harmadából kalsz egy említett Kalenjit. Jó futást! :)
2016. júl. 22. 09:01
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Bőven elég ilyen távra egy 10k körüli Kalenji. A deca is odaírja mire való és lám az áll ott, hogy napi 1 óra futásra alkalmas.

Btw miért kéne eredmény lista a 15-20km-es válaszolótól. Nemmindenki versenyből fut. Személy szerint én se járok semmilyen versenyre, szimplán futok minden reggel vagy este 10km-et egészségügyi célokkal. Aki akarja elhiszi, aki akarja az nem, de a véleményét nyugodtan megtarthatja magának.

2016. júl. 22. 12:13
 15/17 anonim ***** válasza:

Én 25e-ért vettem egy Nike Lunarglide-ot akciósan, egyáltalán nem bántam meg. Elég rossz a lábam statikája, előtte néha utcai cipőben futottam, és hol bokám fájt, hol a térdem... Nem is erőltettem. Aztán megvettem a Lunart, azóta kényelmesen futom a 10-20 km-eket anélkül, hogy bármi ilyen jellegű panaszom lenne. Úgyhogy szerintem bőven megéri.

Ha nem is most fogod érezni, 10-20 év múlva meg lesz a böjtje a spórolásnak, hidd el!

2016. júl. 22. 14:07
 16/17 anonim válasza:
Először is ellenőrizd le, hogy milyen a lábad. Normál, pronáló, szupináló. Otthon vízteszttel és megnézve a cipőd talpának kopását nagy eséllyel megtudhatod, hogy milyen futócipőt is kellene hordanod. Ha 15ezer a keret, akkor még simán tudnál venni olcsóbb kategóriás New Balance, Mizuno, Asics cipőket, főleg akcióban. Alsó kategóriás ugyan, de olyan márkákról van szó, amik kifejezetten futáshoz gyártanak cipőket. Sports Direct, Hervisbe biztosan találnál. Nem a Kalenji ellen szólok, de ezeknél a cipőknél a nagy részüknél ki sincs írva, hogy milyen lábra való, csak olyan hangzatos szövegek mint a légáteresztő, Kring ütéscsillapítás, arkstab kiképzés stb.
2016. júl. 26. 17:55
 17/17 A kérdező kommentje:
Találtam egy cipőt már és nagyon kényelmes, jó érzés benne futni! Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. :)
2016. júl. 27. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!