Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Futás közben pulzus mérése és...

Futás közben pulzus mérése és a a lépések száma mennyire fontos? Szoktátok ezeket mérni, akik amatőr szinten futnak?

Figyelt kérdés
Azokra gondolok, akik nem feltétlen járnak versenyekre, és heti 3-4-5 napon futnak, napi max 5-10km-t. Profiktól meg azt kérdezném akkor hogy mi ezeknek a jelentősége.
2016. máj. 21. 15:09
 1/2 anonim válasza:

Amatőr futó vagyok, én egy pulzus mérős Mi Band 1S-et használok. Az automatikus pulzus mérés csak alváshoz aktiválható sajnos. Az aktivitással (futással, gyaloglás, stb.) kapcsolatos adatokkal nem lettem sokkal okosabb még. (Az alvás mérés viszont jól használható és hasznos.)

Drágább, minőségibb fitnesz eszközök és alkalmazások biztos jobb szolgáltatást nyújtanak ezen a téren. Ha csak a lépésszám, lépés távolság, sebesség, tengerszint feletti magasság, útvonal, stb. adatokra vagy kíváncsi, akkor elég ha magaddal viszed az okostelefonod, nem szükséges külső fitnesz eszközt használnod. Az Android és iOS rendszerű telefonok képesek mérni és rögzíteni ezeket és megosztani más fitnesz elemző szolgáltatásokkal, pl. Google Fitnesz, Withings, UP, Runtastic, stb...

2016. máj. 21. 16:17
 2/2 anonim ***** válasza:

Nekem egy pulzusmérős órám van, meg néha elviszem a telefont, ami méri a tempót.

Az óra segít, hogy különböző terhelésen tudjak futni. A max 193, (ez egy tízessel több, mint ami a koromból adódna, a 220-életkor képlet alapján, de hát itt nagy egyéni különbségek lehetnek).

Ég és föld a különbség, ha ehhez képest 170-es pulzussal megyek (ezzel a szűk 6 km-es szokásos távomat futom kb 30-32 perc alatt), vagy 160-as pulzussal megyek 10 km-t kicsivel 1 óra alatt.

Nagyon jó még megállás után az egy és az öt perces pulzusnyugvást figyelni.

Tervezem, hogy az egyenletes tempó helyett beiktassak intervallumedzéseket is, akkor is nagyon jó lesz, hogy egyből látom a megemelt terhelés hatását a pulzusra.

A gps meg abban segít, hogy a holtpontokat, lassulásokat megtaláljam, illetve visszanézzem, hogy amit én hajrának, vagy egy kis tempóváltásnak éreztem, az valójában mennyi is volt.

2016. máj. 24. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!