Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Szeretnék elkezdeni edzeni:...

Szeretnék elkezdeni edzeni: 14 éves lány vagyok?

Figyelt kérdés
Sziasztok, egy 14 éves lány vagyok. 5 évig néptáncoltam, de azóta semmit nem sportolok (heti 5 tesim van). Egyátalán nem fogyni szeretnék, vékony alkatú vagyok, de szeretnék izmosabb lenni (nem a kinézet számít annyira nekem, inkább a tudat, hogy képes vagyok x percig futni stb...). Nyáron kezdeném el, azt találtam ki, hogy reggel futok x percet (előtte bemelegítés, utána nyújtás), lezuhanyzok stb.... délután tornáznék (ehhez örülnék video linkeknek), és ismét zuhi stb. Aki ért hozzá, vagy hasonló cipőben jár: ez így jó ? Előre is köszi :)

2016. máj. 3. 00:22
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem rendben van, de kiindulásnak ne hajtsd túl magad. És az étrend sem utolsó, jól meg kell tervezni az étkezéseket, leginkább a reggelit, és fontos a rendszeresség.
2016. máj. 3. 06:41
 2/7 anonim ***** válasza:
Igen ez így jó, de nem lenne jobb egyesületbe járni? Sokkal izgalmasabb másokkal együtt, meg ha oda jársz akkor már kisebb az esélye hogy kihagysz edzéseket és kapsz visszajelzést is a fejlődésedről. Ha gondolod tudok ajánlani budapesti egyesületet mert vannak itt jók:)
2016. máj. 3. 08:59
 3/7 anonim válasza:
Én is futok és tornázok párhuzamos, csak annyit tanácsolnék, hogyha intenzíven akarod mindkettőt csinálni akkor ne legyen egy napon a kettő, mert túlságosan megerőltető lesz. De ha elején egyik se tart sokáig úgy még nyugodtan mehet, csak tapasztalatból mondom, hogy én amikor lefutok pl. 5 km-t akkor aznap már nagyon nincs motivációm még edzeni is.
2016. máj. 3. 16:55
 4/7 KJUsul válasza:

Akkor legyen dupla haszon, menj el krav-maga-ra, akkor megvédeni is tudod majd magad plusz komoly erőnlétet is ad. Hidd el komolyan kicombosodsz tőle!

[link]

2016. máj. 5. 11:23
 5/7 A kérdező kommentje:
Akkor valszeg egyik nap futni, másik nap tornázni fogok. Se egyesületbe, se küzdősportolni menni sem szeretnék, futni szeretek, de nem versenyszerűen. Mindenkinek köszönöm! :)
2016. máj. 7. 00:17
 6/7 anonim válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=Jl8tLgbGJxU

https://www.youtube.com/watch?v=rR8WiHxBVKQ&list=PLq1XIKyquh..

Nem tudom, hogy ilyesmikre gondoltál-e, meg, hogy egyáltalán a link megnyitható-e, de ha nem akkor youtubon megtalálod Viszkok Fruzsi csatornáján a mozogjunk lejátszási listát vagy Alexa Kiss csatornáján az edzős rutinját.

13/l

2016. jún. 8. 16:15
 7/7 anonim ***** válasza:
Alapnak jó, a többi inkább anyagiak kérdése. Jó lenne egy pulzusmérő, hogy ne nyírd ki magad, meg egy futóboltból, pl Spuri, Nyúlcipő, stb. egy használható cipő. Amíg nincs komoly keringésed, addig érdemes alacsony pulzussal edzeni, aztán 1-2 év után lehet rá építeni résztávozással sebességet.
2016. jún. 10. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!