Mi van akkor, ha egy snookergolyó megáll a lyuk szájánál, jön a másik játékos és az ő játéka közben beesik ez a golyó?
Ha meglököd a golyót, az pedig nem esik be a lyukba kb. 2-3 másodpercen belül, onnantól kezdve az olyan mintha kihagytad volna. Tehát ha az asztalhoz érkező játékos körében esik, akkor már nála számít. Teszem hozzá erre nagyon kevés az esély... Viszont ha mégis megtörténik akkor sem biztos, hogy hiba, mert ha az egy piros golyó volt, és a soron következő játékosnak is pirosat kell elrakni, akkor csak kap plusz egy pontot. Ha viszont az egy színes, mondjuk kék és a játékos egy másik színű golyót jelöl meg, vagy mondjuk pirosat kellene löknie, az már hibának számít.
Remélem érthetően írtam le. :)
Az, hogy mennyi minusz pontot kap függ a színes golyó pontértékétől. Viszont én nagyon régóta nézek snookert, eljárok játszani is, de nem láttam még ilyet. Ha a lökés után nem esik le a golyó, akkor 5 perc múlva sem fog magától lyukba kerülni.:)
Előbb történik meg az (velem is előfordult már biliárdasztalon), hogy sok forgatóval és visszahúzással löktem meg a fehéret, és a célgolyó annyira elkezdett pörögni, hogy hiába lement a lyukba, onnan vissza felpörgött az asztalra... :D
Egy profi snooker asztal kb. 1,5 tonna.
Ott olyan, hogy beremegés nem igazán van. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!