Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Szerintetek késő sakkoznom?

Szerintetek késő sakkoznom?

Figyelt kérdés
14 éves lány vagyok és minden álmom hogy rendesen megtanuljak sakkozni, hogy már versenyeken is játszhassak. De a sok kiskoruk óta sakkozó gyerek ellen mekkora hátránnyal indulnék? Lenne esélyem?

2016. ápr. 16. 19:56
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha ez minden álmod, akkor nem azzal kellene foglalkozni, hogy késő-e, hanem elkezdeni és beleadni mindent!
2016. ápr. 16. 20:39
 2/8 A kérdező kommentje:
köszönöm belevágok azonnal:D
2016. ápr. 16. 21:05
 3/8 anonim ***** válasza:
A sakk az szerintem tipikusan egy olyan "sport" aminél nincs az hogy valaki már túl későn kezdi.14 évesen ha futballista világsztár vagy ketrecharc világbajnok akarnál lenni, akkor túl késő lenne, de a sakkban még nagyon sokat elérhetsz, csak kezdd el és majd idővel, a versenyekkel megtapasztalod mekkora az érzéked és a tehetséged.
2016. ápr. 17. 00:15
 4/8 anonim ***** válasza:

nem lenne késő akkor sem a mmazni szeretnél, ez butaság.

kezd el és hamar kiderül hogy van e affinitásod hozzá.

2016. ápr. 17. 02:33
 5/8 anonim ***** válasza:
Azt írtam, hogy világbajnoki terveket szövögetni lenne késő 14 évesen ketrecharcban, nem azt hogy magát a sportot késő lenne elkezdeni.
2016. ápr. 17. 03:22
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.:)
2016. ápr. 17. 13:39
 7/8 anonim ***** válasza:
miért lenne késő 14 évesen ? pláne lányként. ez butaság. mike tyson 16 évesen kezdett el edzeni, és nem úgy ismerjük mint aki minden meccsét elvesztette volna.
2016. ápr. 17. 15:12
 8/8 anonim ***** válasza:

Jó, persze Tysont hozd fel példának.Tyson az egy kivételes tehetség volt, csakhogy a legtöbb embernek kár világmegváltó dolgokról álmodoznia, amikor 14 évesen kezd el egy adott sportágat, sok sportban valóban nincs így, de ez a küzdősportokra és a bokszra hatványozottan igaz.Mondom, attól függ hogy mi az ember célja, de világbajnok már nem lesz abból ha valaki 14 évesen 0 küzdősport múlttal áll neki bunyót tanulni.Ha te tudsz olyan sokat a Tysonon kívűl, akkor várom példának.

Mellesleg a kérdező még semmiről nincsen lekésve 14 évesen a sakkban, eredetileg itt erről volt szó, nem is tudom minek tértünk el a témától.

2016. ápr. 17. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!