Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Az érdekelne h ki milyen...

Az érdekelne h ki milyen harcmuveszetet csinál?

Figyelt kérdés
Nemet, kort írjatok, és h mikor kezdtetek el, és fokozatot is írjátok, kuzdosportra nem vok kíváncsi. Illetve aki több harcmuveszetet csinál az írja le h mit és h passzolnak e egymáshoz, ja és h miért azt valasztottatok amit, ha valakit érdekel akkor Leirom h én miket csinálok
2016. márc. 6. 13:35
 1/4 anonim ***** válasza:

Wing Tsun-t csináltam 3 évig, azonban elköltöztünk Ausztriába, itt lószar Wing Tsun van, összepakoltam a mestereket, aztán eljöttem edzésről. Most Taekwondoo-ra járok.

Először azért lett Wing Tsun, mert más nem volt, itt Ausztriában azért lett Taekwondoo, mert más nincs. A szerencse az, hogy a Wing Tsun nagy távolságra nem tud rúgni, így Taekwondoo-ban megtanulhatom a távharcot, a Wing Tsun pedig ütés távolság és belharc.

Mind a két stílussal jó tapasztalataim vannak.

2016. márc. 6. 13:48
 2/4 anonim ***** válasza:

Amelyik harcművészet nem foglalkoik a küzdősport részével, az nem fog semmit érni. Marha jól hangzik, hogy belső béke meg művészkedünk, de ha nincs kőkemény sparring mögötte akkor egyik harcművészet sem ér semmit.

17 éve kezdtem a ju jitsut, 5 év után azt hittem, hogy meg tudom védeni magam. Csakhogy egy hihetetlen rossz sztereotípia az, hogy egy harcművésznek olyan technikái vannak, amit ringben nem használhat de utcám igen. Aztán nekem is jött a hidegzuhany élesben, mert ugye az van az emberben hogy jó hát edzésen nem törhetem el a karját nah majd az utcán. Olyan szépen hangzik hogy utcán így megcsinálok valamit meg úgy. De nekem is azzal kellett szembesülnöm, hogy amelyik technikát nem tudos kisparringolni edzéseken, azt élesbe sem fogod tudni megcsinálni. Ekkor kezdtem el k1 majd később mellette box edzésre járni. Immár 1. danom van a ju jitsuból de a küzdősportokat, ringküzdelmet sokkal többre tartom, mint a tatamin való bűvészkedést. Ha annak idején édesap nem cibált volna le jitsu edzésekre talán nem is fojtattam volna.

Nem értem a küzdősportoktól való elzárkózásodat, lassan 18 év edzés után azt kell mondjam, hogy napjainkban egy olyan ringküzdelem ahol be tusos gyakorolni a hatékony de alapvetően nem halálos technikákat sokkal de sokkal többet ér, mint egy olyan harcművészet ahol a tükör előtt formagyakorlatozol, azthiszed hogy tudsz valamit, majd amikor az utcán nem tudod elrúgni a támadód térdét, mert edzésen értelemszerűen nincs legetőseget megcsinálni ezt a technikát az edzőpartnereden, akkor meglepődsz.

Ellenben ha megtanultál ha megtanultál volna combost rúgni, lehet hogy összecsuklik a támadód az első rúgásod után.

2016. márc. 6. 20:37
 3/4 A kérdező kommentje:
Szerintem egy harcmuveszet attól még harcmuveszet marad nem kuzdosport, hogy van benne kőkemény küzdelem. Minekunk minden edzésen van kőkemény küzdelem, ezért volt már láb, kar és más törés is. Szerintem kicsit rossz a képed a harcmuveszetrol, azzal teljesen egyetértek h rendes küzdelembe kell begyakorolni a technikákat. És úgy gondolom hogy nem az számít h ki hány éve csinálja, persze az is számít de jobban számít h milyen mestere van és h mennyire eltökélt. Mi feledzuk minden vegtagunkat, kuzdosportba nincs ilyen. A harcmuveszet nem varazslasbol áll, a harcmuveszet az utcára, a kuzdosport meg versenyre készít fel, vagy még arra se. Én sok helyre járok edzésre, ahol nincs kőkemény kumite oda nem is megyek többé, a kőkemény kumite benne van a harcmuveszetben. A kuzdodporttal jó versenyző leszel, technikai színt nullan, és ne csodálkozz ha jól elvernek az utcán. A rendes technikát a harcmuveszet tanítja meg, és ezt meg kumite ott gyakoroljuk, nem tudom hogy ti ezeket a technikákat miért nem gyakoroltatok rendes kumiteben harcmuvesz edzésen, mert a ju jitsu is egy harcmuveszet. Amúgy van egy barátom aki asszem 3.danos, régebben gyakoroltunk együtt éles kumitet is. Ő azt vette észre hogy a karate edzésen ő is egyre jobban fejlődik mert rendesen megtanult ütni, rúgni.
2016. márc. 7. 18:17
 4/4 anonim ***** válasza:
Ezt rosszul látos. Egy thai boxosnál semmivel sincs jobban kikeményítve egy karatés. Ugyanúgy megtanulod használni a technikákat, sőt. Az eredmények azt mutatják, hogy jóval hatékonyabb bunyósok azok akik küzdősportot csináltak. Persze vannak kivételek mindkét oldalon. Ajánlom látogass el egy k1, thai box, mma edzésre, akkor meg fogod tapasztalni amiről beszélek. Talán ott is ragadsz:)
2016. márc. 7. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!