Squasht vagy tollaslabdát válasszon egy nem sportoló lány heti mozgásnak?
Nem bántom a tollast, de nincs hozzá túl hideg?
Egyébként minden a partnertől függ. Régebben tollasoztam, volt olyan partnerem, akivel szinte csak adogatás volt, az semmit sem ér. De volt olyan, akivel egy meccs felért egy komoly kardióval. De még ebben az esetben is kevés a heti gyakoriság.
Mind a kettő nagyon jó sport, de értelemszerűen azt válaszd, amelyikhez van pálya és edzőpartner heti rendszerességgel... Mind a két sportot nagyon szeretem, a squash talán jobban megmozgat, de a térdet is jobban igényb veszi. Amúgy nem kell választani, időnként én is csinálom mind a kettőt.
Inkább arra koncentrálj, hogy ezek kardiónak szuperek, de nem teljes értékű sportok. Kell melléjük rendes erősítő edzés.
Sziasztok!
Előrebocsátom, hogy elfogult vagyok, mert tollaslabdázom több, mint 20 és oktatom több, mint 10 éve. :-) A squash is jó sport, de nem ismerem annyira, hogy véleményt mondjak.
Egyetértek azzal, aki azt válaszolta, hogy akár mindkettőt űzheted, sőt van is olyan sport, amiben ez együtt van. (racketlon=ping-pong+tollaslabda+squash+tenisz)
Tollaslabda edzőt és termet is tudok ajánlani. Nem tudom mi számít reklámnak, de a neten könnyen megtalálod, ha Budapesten tollaslabda csarnokot keresel. ;-) Minden nap reggel 7-től este 10-ig van pálya és edző is minden szintű érdeklődőnek.
Ami a többi választ illeti, páran talán félreértették a kérdést. A tollaslabda TEREMsport. A szabadtéri játékhoz kb. annyi köze van, mint a BL döntőnek a gombfocihoz. :-)
Elég a YouTube-on rákeresni a "badminton" szóra és bárki láthatja miről van szó. Nem tudom a közfelfogásban mi számít "teljes értékű" sportnak, de ha valaki méteress súlypontemelkedéssel ugrik és 300 km/h feletti sebességgel üt (mint az élvonalbeli tollaslabdázók) az gyaníthatóan sport. :-)
Ha további kérdés merül fel (tollaslabda pályák, edzők, árak), akkor szívesen válaszolok privátban.
Az számít teljes értékű sportnak, amely a test izmait, ízületeit megfelelően terheli és ezáltal fejleszti. Az, hogy a tollasban ugrálsz egy órát, még ha a pulzusod 200-on pörög is, és nagyokat ugrasz ami fejleszti a lábat, még mindig nem elég a has- és hátizomnak, vállnak, karnak stb.
A tollas mellé kell még egész testes edzés is: saját testsúlyos, vagy súlyzós, kettlebell vagy crossfit vagy bármi. Az ugrabugra önmagában kevés az egészséghez.
Ettől függetlenül a tollas szuperjó sport, én is próbálkozom vele néha.
Nem komoly mozgásra gondoltam, tudom, hogy ez nem elég arra, csak jó lenne valami értelmessel és jóval tölteni az időt, miközben nem feszengek. Szerintem ezek ilyen sportok:)
Köszönöm a válaszokat! Több, mint való, hogy időpont alapján fogok választani, sajnos az edzések 95%-a ütközik valamilyen órámmal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!