Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mit vegyek fel a túrára?

Mit vegyek fel a túrára?

Figyelt kérdés
Nemsokára részt veszek egy kb 15-20 km-es túrán, és aznap elvileg esni fog az eső, meg hát ugye tél van szóval hideg is lesz. Nincs ilyen profi túraszerelésem, csak bakancsom van ami jó és nem tudom hogy milyen kabátot/felsőt vegyek fel, hogy amellett hogy órákon át gyaloglás közben ne ázzak szét de ne is fázzak.
2016. jan. 8. 17:36
 1/3 anonim ***** válasza:

Az a helyzet, hogy neked kell tudnod, mennyire vagy fázós. Én kabátban megsülnék, az tuti (rengeteg hőt termelek gyalogláskor, még síkon is :)), télen nagyon maximum polárdzsekit veszek fel, ha sokat kell gyalogolnom, bár a szél rengeteget számít. Erős szélben kellhet a kabát. De ma kimentem sétálni, még a pulóver is sok volt, nem fagyott és sütött a nap. Nyilván rétegesen öltözködik ilyenkor az ember, legyen mit levetni, de azért ne fagyjak meg szélben sem.

Az eső necces, olyankor én nem túrázom, max. ha menet közben kap el. Van esőruhám, de abba beleizzadok gyalog, arra nem tudok jó megoldást, az eső nekem mindenhogy rossz. Speckó ruhám e téren nincs, de speciel aláöltözőm se, megvoltam nélküle gyalog és motoros túrákon is, bár fagyban átszelni az országot már erős volt (ott legalább az esőruha nem gond, nem izzadok bele).

A zoknira erősen koncentrálnék, mert a láb sok emberhez hasonlóan érzékeny pontom.

2016. jan. 8. 17:46
 2/3 anonim ***** válasza:
Azzal is számolj, hogy legalább térdig vizes leszel. Szerezz be kamáslit, vagy vigyél váltás zoknit, nadrágot. Lehet kapni nagy, vékony, egyszer használatos esőköpenyt. Az alatt jól jár a levegő, majdnem térdig ér, szerintem egy ilyen túrára jó megoldás és könnyű.
2016. jan. 8. 18:57
 3/3 anonim ***** válasza:

15-20 km mondjuk nem szörnyűség, de normális ruházat nélkül az is elég kellemetlen és egészségtelen tud lenni esőben.

Ha a bakancsod tényleg jó, az már mindenképp egy jó pont, ha kiegészíted egy jóféle kamáslival, átlag nadrággal + aláöltözet, akkor alul már jó is vagy. Nyilván gore-tex gatya jobb lenne, de gondolom nincs néhány felesleges 10-esed. Felülre budget, de jó megoldás a mikroszálas polár pulóverek + szél ellen kabát, vagy esővédő poncsó ha komolyan esne.

2016. jan. 8. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!