Szeretnék elkezdeni futni! Tudnátok adni tanácsokat, hogy mire figyeljek?
Soha ne add fel! :)
És ha normál futásra gondolsz nem rövidtávra, szerintem mindig növelj egy kicsit a távon az előző edzéshez képest.
Ruha igazából majdnem mindegy csak jól érezd magad benne futás közben.
És jól vedd a levegőt. :)
Tulajdonképpen szerintem ennyi tanácsot tudok adni, ami hasznos.
Mond ez a név valamit?
Monspart Sarolta.
Futásról sokat és jót tud. könyvet is írt párat. szerintem keress rá neten. Érdekes és hasznos dolgokat tudhatsz.
Nem írtad le, hogy sportolsz e valamit, milyen a kondid, van a túlsúlyod, enélkül csak általános dolgokat lehet írni.
- futócipő (sajnos a 10 ezer körül árult darabok nem azok), leginkább egy szakboltban érdemes nézelődni
- öltözni úgy öltözz, hogy amikor kimész a lakásból, akkor kicsit fázz, és a futás majd komfortos szintre hoz. Nem optimális idő elkezdeni futni ez az időjárás (az elején zihál nagyon az ember, gyorsan kimelegszik, gyorsan elfárad), de nem is lehetetlen. A ruházat többi része attól függ, hogy mennyi pénzt tudsz/vagy hajlandó elkölteni, de pár hasznos darabot már olcsón be lehet szerezni
- próbálj meg az elején lassan futni, a legtöbb kezdő ott rontja el, hogy sprint tempó alatt úgy érzi, hogy nem is fut, azt viszont max pár száz méteren át bírja,
- ne szégyeld, ha be bele kell gyalogolnod, de próbálj meg 30 percet futással tölteni, ez az elején valószínűleg pár perc futás, pár perc séta váltogatásából fog állni.
Ne hagyd abba 1 hét után, ha elmúlik a "már pedig a bejglit idén le kell futnom" életérzés, és még mindig nem megy a maraton
19 éves vagyok 181cm és 96 kg
és ebből akarnék leadni diétával meg futással
Ez kezdő edzéstervnek jó, de nem az edzés miatt linkeltem elsősorban. Az oldalon elég sok hasznos cikk van a helyes légzéstechnikáktól egészen a pulzusszámolásig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!