Légpuskát tarthat egy 15 éves gyerek?
A légpuskát nem vadászatra találták ki, hanem sportcélokra. Lőtéren használhatod, céltáblára lőhetsz vele. Iratkozz be egy sportlövő egyesületbe!
Pl.: [link]
Édesapád gondolom nem tud az ötletedről.
Vadász, neki tisztában kell lenni a vadászattal, fegyverekkel kapcsolatos jogszabályokkal.
Légpuskával élő állatra lőni tilos, 18 éven aluli személy pedig nem vadászhat.
Ettől függetlenül is felmerül a kérdés, vajon mire szeretnél légpuskával lőni?
Vaddisznóra?
Énekesmadarakra?
A légpuska egy valamire alkalmas: megsebzed vele az állatot. Egy galamb méretű madarat, ha eltalálsz vele, az sebzetten elrepül, s valahol elpusztul. Megbízhatatlan, 10-15 méteren túl már erőtlen, pontatlan - ne ragozzuk, nem véletlenül tilos vadászni vele.
Csinál ilyet normális vadász?
Ma mondtam el neki, de én nem is akartam vele állatokat ölni
:D Félre értettétek. Csak hogyha együtt megyünk, akkor tudjam a fegyvereket hogy kell kezelni. Később meg már használni is. A légpuskával én is csak célba lőnék. :)
1. Kérlek mutassatok egy olyan jogszabályt, hogy 18 év alatti nem birtokolhat 7,5J alatti légfegyvert. Nem tudtok mert nincs. Ennek ellenére a boltok nem nagyon szeretik kiadni 18 éven aluliaknak. (nem csoda)
2. Az airsoft pedig hanyatt homlok egyenest ellentmondás. Az airsoft és a 7,5J alatti légfegyverek jogilag teljesen ugyanabba a kategóriába tartoznak, ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá.
Kérdezőnek:
- Vadászvizsga nélkül nem vadászhatsz
- Légfegyverrel depláne nem vadászhatsz
- Az airsoft inkább csapatjátékra jó, normális célbalövésre pontatlan/alkalmatlan.
- Ha csak otthon a kertbe akarsz célba lőni, akkor inkább egy normális légfegyvert vegyél.
- Ha édesapád vadász, akkor szerintem semmi kifogásolhatót nem talál abban, ha te meg szeretnél tanulni lőni. Állj nyugodtan elő édesapád felé az ötlettel, biztos vagyok benne hogy segíteni fog a légfegyver kiválasztásában, megvásárolja neked és meg fog vele tanítani lőni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!