Szerintetek a tollaslabda az jó sport?
Én szeretem. Nem ezt a strandos tollas változatot, hanem a rendes sportszerűt. Rendesen el lehet benne fáradni és ugyanúgy vannak benne technikák, szabályok, mint minden sportban.
Negatívum, hogy most már a vállam nem igazán bírja ezeket az ütős sportokat.
Én is szeretem. Jól megmozgat, pörgős, gyors, és ha már vagy egy szinten, nagyon szórakoztató.
De a squash szerintem jobban megmozgat.
Szerintem, aki bármilyen testmozgást végez az már tiszteletreméltó, főleg ha figyelembe vesszük, hogy sokan semmit nem mozognak. Tollaslabda? Nagyon sokan egyből a kerti és a strandon játszott "sport"-ra gondolnak és ezért vannak, akik egy kicsit lenézik. Érdekes módon a tollaslabdázók ( természetesen, ha komolyan járnak edzésre és már egy ideje űzik ezt a sportot) akkor szinte bárkivel felveszik a versenyt futásban, ugrásban, labdasportokban és még sorolhatnám. Az elején engem is mindig lenéztek kicsit, hogy én "csak" tollaslabdázom. Egészen addig a pillanatig, amikor rájöttek, hogy a közelembe sem érnek 60-100-200m futásoknál. És ugye haladtunk testnevelésen egyre előrébb és szinte minden területen rá kellett jönniük, hogy a tollaslabda olyan dolgokat adott nekem, amit tényleg csak egy igazán kemény sport tudna adni. Megtanított egy bizonyos gondolkodásmódot, nőtt a kézügyességem, sokkal jobbak lettek a reflexeim és megerősödtem ( ez igazából látszani nem fog annyira, inkább csak az erődet fogod érezni ). Talán a legjobban a láberőd fog megnőni. Mindenki kérdezte, hogy mégis mit sportolok, hogy ekkora a lábam és nem hitték el, hogy tollaslabdázom. Az egyik kedvenc történetem, hogy bementem a konditerembe ( életemben kb 3x voltam) és néztem, hogy a nagy kigyúrt állatok a lábtolást 150, de max 180kg súllyal csinálják, de ebbe már majd bele szakadnak. Utána gondoltam odaülök és megpróbálom. Egyből felraktam 240kg-ra. Mindenki körülöttem volt és mosolyogtak, hogy mégis mit akar itt ez a nádszál. És kinyomtam. Egyszer majd még egyszer és így elmentem 10ig simán. Gondoltam helyre rakom őket és feljebb raktam a súlyt 280ra. Itt már elég rendesen erőlködnöm kellett de ebből is megcsináltam 8db-ot. Utána természetesen megkérdezték, hogy mit sportolok, milyen porokat szedek, hogy táplálkozom, de én csak mosolyogva azt mondtam, hogy tollaslabdázom. Azóta tisztelnek és nem nézik le a tollaslabdát. Sokan tényleg lenézik ezt a sportot, mert nem ismerik. De van egy kérdésem: ha szereted és csinálod, akkor miért foglalkozol mások véleményével? Egy hihetetlenül jó közösségbe tartozhatsz, sok embert ismerhetsz meg, járhatsz versenyekre és ki is tudsz kapcsolódni.
Akkor összefoglalva:
+ : erősít; rendesen megizzaszt és elfáradsz tőle; nagyon jó közösség és jófej emberek; egyre több helyen vannak már edzések; és szerintem egy nagyon szép sport
- : könnyen le lehet sérülni, ha valaki nem veszi komolyan a bemelegítést; nem egy olcsó sportág; nincs valami nagy támogatás
De mindenkinek csak ajánlani tudom. Én már 10éve játszom versenyszerűen és a mai napig nem tudom megunni. A második családommá nőtte ki magát ez a közösség, aminek a tagja lehetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!