Lovasok! Ti, hogyan győztétek le a félelmeteket? (Többi lent)
Tehát ma leestem a lóról (nem ez volt az első) már lassan 1éve csak terepre járok vele nem is volt vele semmi gond bár akkor is csinálta a maga kis hisztijét de akkor nem foglalkoztam vele annyira gondoltam ,hogy majd finoman megpróbálom leszoktatni arról ,hogy vágtába ne kezdjen el oldalazni hanem menjen egyenesen.. Ugyan azon az útvonalon mentünk mint szoktunk pont a keményebb homok úthoz értünk mire oktatóm mondta ,hogy akkor egy kis rövid vágta mehet. Előtte vágtáztam vele és nagyon szépen ment most meg ahogy beugrattam vágtába belakapott a szárba és kibakolt alólam persze átbukfenceztem a nyakán ( ezt úgy mondták el később mert nem emlékeztem semmire) és leestem. Szörnyen fájt mindenem főleg a fejem meg szédültem is pedig volt rajtam kobak kb az esés olyan másfél órája történt és még mindig fáj a fejem, meg a jobb lábamra sántítok.. Persze visszaültem azonnal bár remegett mindenem a térdem a kezem.. De utána ügettünk, viszont vágtázni már persze nem vágtáztunk..Viszont most úgy érzem ,hogy félek a vágtától.. Vagy nem is magától a vágtától hanem ,hoy ezzel a lóval vágtázzak...Oktatóm nem is értette ,hogy ,hogy történhetett ez mert nagyon jóindulatú volt mindig..Sajnos nincs másik ló amelyiken lovagolatnék vagy is volt csak ő nem régen kólikás lett és nincs már olyan erőben ,hogy terepezzünk vele..Vagy egyáltalán lovagoljanak rajta..
Nektek volt hasonló esésetek? Hogyan győztétek le a félelmeteket?
Előre is köszönöm a választ!:). ( 7éve lovagolok)
De én szeretem az oktatómat, és nála keresve se találnék jobbat.. Nagyon félek pedig nem szoktam... Tudom ,hogy terepen gyakoriak az esések de erről a lóról csak lecsúsztak mert hirtelen megállt..Most meg kibakolt alólam.. Attól félek ,hogy majd újra fel kell rá ülnöm.Én mindig is éreztem ,hogy ezzel a lóval valami nincs rendben..
De köszönöm a választ!:) Megy a zöld.
Alattam 1x bakolt ki egy ló ( nem terepen, bent egy fedelesben), de szerencsére nem estem le, azt mondta az oktató, hogy ügyes vagyok, mert O, amikor kisebb volt akkor O ilyen esetben leesett ( es nem fenyeztem magam, félre ne ertsetek :DDD)
Akkor volt az, hogy a lovarda tulajanak a lánya ( kb 30 eves, 2 lova van es versenyekre jár, magyon profi) felült a lóra es picit lovagolt vele, en nem mertem utána visszaélni rá rögtön ( voltam kb 12-13 eves :D )
Azóta 2x estem, mert megijedtek a lovak, de szerencsére ez sem terepen volt
Es mi lenne ha karamban lovagolnal ezen a lovon, csak egyedül es úgy probalnal meg vágtazni?
Es akkor végig lat az edző :)
Utolso!
Koszonom a tortenetet tenyleg nagyon ügyes lehettel ha bakolt alattad es nem estel le!:D Es koszi tanácsot is:) Az a helyzet hogy mostanaba egyre veszélyesebb arra terepre jarni teherautók,traktorok,motorosok akik nem hogy lassitananak hanem meg a gazt is megnyomjak ha mellenk ertek..Talaltam egy új lovashelyet azt mondjak nagyon jo valaki ismeri esetleg?Mizsei lovastanya..ui:Bocsánat a helyesirasert..telorol irtam!
Nincs mit :D
Es nem tudom hogy csináltam :'D
Bocsi az OFF-ért :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!