Hogyan erősíthetném a karomat a break dance-hoz?
Melyiket? Van egy pár darab. Valami erő mozdulatot szeretnél? Az nem lesz olyan könnyű. Ha egy flare-t akarsz csinálni, ahhoz legyen normális testzsírszázalékod, kisportolt tested. Erős hasizom kell hozzá, és az se baj, ha tudsz egykezes fekvőtámaszokat is csinálni. Normálisat és hátsó fekvőtámaszt is. Először csinálj windmill-t, azt még viszonylag könnyű. Először mindenféle alapmozdulatot is gyakorolgathatsz, six-step-et is. Ha törökülésben vagy és magad mellé teszed a 2 kezed, akkor fel tudod emelni magad? Aztán csinálhatsz sima heli-t, az is jó. Interneten egy csomó mindent találsz. Minimum térdvédőt hordj, ha tényleg valami veszélyesebbet szeretnél.
Ebből a töröküléses dologból (ha megy) csinálhatsz olyat is, hogy kitolod előre átlósan fel terpeszben a lábaidat (ezt ugyebár megtartod a kezeddel egy picit), majd visszahúzod a lábaid és áttolod a kezeid között a levegőben és megcsinálod ezt a terpeszes dolgot úgy is, hogy most a lábaid hátra vannak. Ez talán így nem érthető elsőre (és úgy, ahogyan én írom), de így hirtelenjében nem tudom, hogy hol van az a videó, ahol ezt láttam. Ez egy nagyon nehéz gyakorlat (szerintem).
Tulajdonképpen én nem vagyok break-es, de biztos ír majd valaki, aki jobban ért hozzá. Nem akarom elvenni a kedved nyilván, de lány break-es (olyan, aki erőmozdulatokat is csinál) jóval kevesebb van. Szóval sok sikert, kitartást (ha meg van esetleg pénz, akkor menj oktatásra, az alapokat jobb ott megtanulni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!