Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen övtől kezdve válik...

Milyen övtől kezdve válik igazán komollyá a karate?

Figyelt kérdés

Nálunk Wado Ryuban, a mi dojonkban a sorrend: fehér, fehér egy csíkkal, fehér két csíkkal, sárga, narancssárga, zöld, kék, lila, barna1, barna2, barna3, fekete:1-9 dan.

Én most szereztem meg a kék övet, és kíváncsi vagyok mert komolyan érdekel a karate.

2015. jún. 11. 22:06
 1/8 aikiboxer ***** válasza:
38%
Akkor válik komollyá a karate, amikor először lemész egy boxedzésre akármilyen övvel, és rádöbbensz arra, hogy amit addig tanultál, az hagyományőrzésnek meg csajok előtt villantani jó volt, de amúgy még egy pár hónapja boxolót se tudsz eltalálni, nemhogy egy veled azonos ideje edző boxversenyzőt.
2015. jún. 11. 23:46
 2/8 anonim ***** válasza:
amikor lejössz wtf taekwondo edzésre és oda***nak neked rendesen, nem csak úgy tesznek :D
2015. jún. 12. 01:32
 3/8 anonim ***** válasza:

Első, azaz sho dan fokozatnál.

Aiki! Box és a karate közt ne vonj párhuzamot, mert te is ugyan olyan hülye leszel mint a többi!

2015. jún. 12. 12:40
 4/8 aikiboxer ***** válasza:

Már nem leszek, már vagyok! :)))

5 év shito-ryu után váltottam boxra, ismerem a feelinget, és másnak is ajánlom. :)

2015. jún. 12. 12:46
 5/8 aikiboxer ***** válasza:
Na jó komolyabban válaszolva szerintem egy barna övet már emberszámba vesznek.
2015. jún. 12. 12:54
 6/8 anonim ***** válasza:

Dehogy veszik emberszámban. :D

Egy fekete öves karatéjost BÁRKI el tud verni, akár küzdősport tudás nélkül is. Láttam már fekete öves kyost veszíteni egy tipikus gyúrós gyerek ellen. Láttam barna öves euró bajnok srácot veszíteni kézilabdás gyerek ellen.

Én magam pedig thai box edzésen használok egy 2 danos kyost két lábon járó elő homokzsáknak. Amikor idejött hozzánk thai boxra fogalma sem volt a jobb egyenesről, meg úgy általában a küzdelemről sem. Van egy másik karate múlttal rendelkező edzőtársam is, ő wado ryuban ért el kék vagy zöld övet, ő azért ügyesebb. Na de miért? Mert anno a wado ryu mellett eljárt bokszolni is.

2015. jún. 12. 18:26
 7/8 anonim ***** válasza:

OFF

"amikor lejössz wtf taekwondo edzésre és oda***nak neked rendesen, nem csak úgy tesznek :D"

OMG! Mert hol b-asznak oda Wtf-en? xD A Wtf az pinatárogató ugribugri légibalett, köszönő viszonyban sincs a harccal vagy a verekedéssel. Azok a rúgások olyanok mint amikor az egérke akarja felöklelni az elefántot.

Én wtf-eztem 4 évig (5 évnyi boksz mellett), csak kézzel elvertem az egész bandát, az edzőt ugyan nem, de őt is megizzasztottam. Az edző sem tudott semennyire sem ütni, pedig 3 danos volt.

Jelenleg ITF-zek hatodik éve (szintén boksz mellett), na igen itt már odavernek az embernek rendesen. De wtf-en...az egy vicc, még a capoeira is többet ér annál.

OFF vége

ON

Kérdező!

A karate az sehogy sem komoly. A karatés ütések olyanok amiket, lehetetlen élesben alkalmazni, a rúgásaik is éppen hogy elmennek. Az Ashihara karate (ami csak névleg karate) ér valamit.

Azt tanácsolom bokszolj, thai boxolj vagy nyomass valami földharcot!

2015. jún. 12. 18:45
 8/8 anonim ***** válasza:

Tök igaza van az utolsó válaszolónak..

Már ha létezik olyan, hogy igazság.

De 1 edzés alapján általánosítani? Még 10 edzés alapján sem lehetne általánosítani, úgy amúgy.

Max. annyit, hogy a sport tkd edzők általában szarok, de ettől nem a stílus lesz szar, hanem a szabályok amik mentén felkészítenek.

Ezért lesz mondjuk jobb a klasszikus tkd, mert kevesebb ócska szabály van, és jobb edzéseket lehet csinálni. De persze ott is biztos találni szar edzőt és szar edzést, az alapján le lehetne minősíteni az egész mozgásformát.

Ami persze primitívség lenne.

2015. aug. 5. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!